Hejdå...

...idag hoppade mamma och pappa på planet till Mallorca. Det ska till samma ställe som mamma och jag var på i maj förra året, hotel Cosmopolitan. Jag kommer sakna dem otroligt mycket. Inte för att jag träffar dem varje dag för det gör jag ju inte det bor ju som sagt i Örebro och jag i Stockholm. Men vi pratar i telefon MINST en gång om dagen. Nu får jag nöja mig med sms. Men det är ju trots allt bara en vecka de är borta. De är snart hemma på plats igen.

Idag har jag fått tag på tid hos en sjukgymnast på Söder. Ska dit på tisdag för att börja med att göra en koll för att se hur vi ska gå tillväga med hur mycket tid jag behöver med han och hur mycket tid jag kan träna själv. Nu ska det tränas så vi slipper operation!


hotellets pool på mallorca (tog kortet förra året när vi var där)


väntar på transfer hem, man ser att mitt vänstra knä var ganska så svullet. Var ju iväg på resan samtidigt som jag var sjukskriven. Jag fick lov att åka för försäkringskassan!


Min bästa mamma <3

the weekend ends...

...ja, helgen är slut och en helt ny vecka har tagit sin start. Hur har min helg varit då?

I fredags efter skolan vart den en trevlig after school på hellströms innehållandes öl och tacobuffé. Efter den tog jag en sväng på Götgatan men hitta inge roligt. Så jag tog tunnelbanan hem för att fixa iordning mig och städa lite för att få lite besök. Rosébubbel, redbull vodka och massa tjejsnack! Efter en härlig start på kvällen tog vi en taxi in mot stan och café opera för att kika lite på kvällens artist som var ingen mindre en Mohombi. Måste säga att killen levererade. Folk stort på stolar, skumpan flödade och vi dansa som aldrig förr. När vi låg på topp kände vi att  det var dags att åka hem, fasen jag tror jag börjar bli vuxen!

På lördagen så var det dags att för mig och Bosse att göra iordning en Tapasmiddag hemma hos Bosse för att bjuda Egon & Freddy på. Det var supergott och vi spelade DRAW (man ska måla fula ord). Sen bestämde vi oss för charader istället för att måla. Sen så mitt i allt roliga så hände det som inte får hända. Mitt förbaskade knä hoppade ur led för fjärde gången. Det gör ont ska ni veta. Men istället för att åka direkt till akuten så bestämde jag mig för att vänta tills söndag. Så sov och vaknade fortfarande ont så ringde sjukvårdsupplysningen och de sa att jag skulle åka in till akuten. Så tog en taxi till Södersjukhusets Akutmottagning tillsammans med Bosse. Skrev in mig där men Bosse hade andra planer med sina vänner så hon var tvungen att åka så fick vara ensam på akuten i fem timmar inte kul alls. Men jag träffade iallafall underbara sjuksystrar och en toppen läkare. Fick lite smärtstillande och sedan var det dags för röntgen. Sen tillbaka till akuten. Fullt hus på akuten var det folk i hela korridoren. Fick min bedömning. Remiss till sjukgymnast och återbesök om två månader.



Fick med mig dessa hem ännu en gång och gud vad jag avskyr dem. Allt tar dubbelt så lång tid och armarna känns två mil långa efter en dags hoppande. Så imorgon slänger jag in dem i garderoben igen. Jag får helt enkelt gå sakta med säkert och sätta mig och vila om det värker. Tar med mig min burk med smärtstillande så ska allt gå bra.

Snart kommer Sara hit för tacomys! Underbar vän som erbjuder sig att köpa med sig tacos & cola och komma hit och göra mig sällskap! Det är en riktigt vän!

Almost weekend...

...ja, bara en lektion kvar imorgon med Lalle, de brukar kunna bli ganska långdragna men han berättar en hel del intressanta historier. Efter skolan blir det en after school precis som förr. Öl och tacobuffé på Hellströms, riktigt bra fredag! På lördag har Bosse bjudit hem klassen på lite roligheter. Kan bli lite vin och dans kanske? Who knows!

Räkningarna är betalda! Jag älskar den känslan när allt är betalt och man slipper tänka på dem mer resten av månaden.


Bosse Bus ska ha party!

Trötta människa...

...jag är en ganska trött människa just nu. Det beror på en förbaskad hosta som har satt sig fast hos mig som är som jobbigst på nätterna. Det har inte blivit många timmars sömn den senaste veckan. Så idag gick jag till läkaren och fick ny hostmedicin så jag kan sova så man blir lite mer pigg. Tack farbror doktorn för receptet!

Nu sitter jag i ett fotbad och inväntar True Talent. Till det blir det kladdkaka, vispgrädde och jordgubbar! Mums, vi unnar oss här hemma!  


såhär trött är jag så ögonen är påväg att gå i kors!

Förlåt...

...Jag misstog mig på H&M reklamen som jag skrev om innan, jag hörde fel men jag är inget Duran Duran fan så inte lätt att veta för när man lyssnar så låter det nästan som de sjunger "Your so thin"! MEN jag tycker fortfarande att modellen är alldeles för smal! Det är min åsikt och det står jag för!

Med hösten...

...medföljer fredagsmyskvällar med Mathilda. Då brukar vi äta massa blandat gott, iblanda tacos ibland tapas det beror på vad vi är sugna på. Oftast blir det rödvin eller coca cola eller så brukar vi ha båda sorterna till hands. Det bästa av det bästa är dvd-boxmyset. Det vi började med förra hösten var Tre Kronor vi hann bara avverka första boxen men nu ska vi införskaffa box 2 och 3 också så att vi kan fullfölja våra fredagskvällar. När jag tänker efter kan det blir ganska billigt att investera i en ny dvd-box just för att när vi kikar på dem så gör vi inte av med massa pengar på party, drinkar och utgångar! Ja just det jag tänker som en student nuförtiden!




lite såhär kan våra fredagsmyskvällar se ut! bästa!

Jag är inte bara arg utan glad också...

...för att jag ska få en inneboende i veckan ingen mindre en min bästa Jessica!


Effektiv söndag...

...efter en supermysig övernattning hos Sara tillsammans med Mathilda åkte jag hem imorse och det kändes hur skönt som helst att känna sig pigg och fräsch efter en myskväll innehållandes ost, kex och cola! När jag kom hem så tog jag tag i lägenheten efter i fredags det kan lätt bli lite rörigt trots att man bara är några stycken. Saker här och där de inte ska vara, glas som ska diskas, halvätna skålar med chips, popcorn, nötter osv, ja ni förstår vart jag vill komma. Efter det unnade jag mig en brunch med massa gott och varit supermätt hela dagen. Jag har läst de kapitel i juridikboken som ska vara lästa tills imorgon. Jag har städat mitt trapphus då det är min vecka denna och nästa. Jag har även hunnit göra matlådor. Nu ska jag nog bara kika på tv, ta en dusch i pausen och sen lägga mig så att man är pigg när en ny skolvecka startar!


Brunch innehållande baguette med ost på ena och rostbiff på andra, löskokt ägg, juice och yoghurt det enda som fattades var stekt bacon, det får bli nästa gång. Undra om jag ska unna mig en pannkaksfrukost nästa helg det vore något faktiskt.


Matlådorna innehåller pasta med kalkonsås gjord på strimlad kalkon, champinjoner, purjolök, matlagningsgrädde, salt, peppar, soya och kalvfond. Den vart riktigt smaskig såsen. Så jag har lunchen räddad måndag och tisdag. Jag försöker tänka som en student, ekonomiskt och bra!

Friday night...

...ni får några bilder från i fredags, en roligt förfest här hemma hos mig med en forsättning på Hotellet. Själv vart jag trött och plockade med mig Bosse hem för sömn. Jag var hel trött och super hostig. Tur att jag inte fortsatte kvällen för jag känner mig bättre idag, hade jag följt med Anna-Maria vidare och prtajat till fem snåret då hade jag nog varit skapligt sjuk idag.


Alla gillar vi olika! Mintu, Fireball & Malibu...


Anna-Maria och Felica var här även Kina tittade förbi en snabbis...


Bosse hitta hit så vi tog en svängom...


Bosse&Josse...


Bosse dansade all night...


You against Me, Me against You...


Glada gäster tycker vi om...


Jag invigde min nya klänning...


Felica har flyttat till Stockholm, det är ju fantastiskt...


Innan vi skullea iväg hände olycka så glas skulle sopas upp därav den trötta minen!


Topp tre...

...jag tänkte berätta för er vad mina topp tre favoriter i min lägenhet är. Badkaret är en ev tre favoriter. Jag älskar att bada både långa och korta bad. Både med eller utan skum. Helst med ett glas gott vin. Kanske en bra tidning/bok. Under skoltider blir det oftast med ett glas cola och en skolbok dock. Men hur avslappnande är det inte? En annan favorit måste just nu iallafall under sommaren vara min fläkt. Är inte fläkten på då blir det som ett växthus här inne. Det är helt galet, så fort man har varit iväg en sväng och haft fläkten avstängd då är det varmt som bara den. Den sista bästa favoriten är min bäddsoffa, den är bland det skönaste jag sovit även fast det bara är en bäddsoffa. Jag sover som en prinssesa i den!

Som jag sa till en vän häromdagen jag älskar min lägenhet otroligt mycket. Den kommer jag bo i ett bra tag så länge jag lever i ett ensamhushåll. Den är perfekt för mig, ljus och fräsch, alldeles lagom stor.


Maybe I´ll go back to black...

...ja för jag har tröttnat på min håfärg just nu. Jag vill ha en och samma färg på håret nu och jag trivs i mörkt. Jag vet inte om jag vill ha den där mörka bruna eller om jag ska ha det där vassa svarta som jag trivs så bra i. Som jag har berätta förr för er är ju att jag tycker att det är fantastiskt vackert med korpsvart hår och riktigt röda läppar. Vi får helt enkelt se vilket humör jag är på när det är färgdags..



Detta återkommande dilemma om hårfärg och frisyr är alltid lika spännande att se hur det slutar!

Vardagskläder...

...ja det är ju det jag måste sattsa på att köpa just nu. Idag hitta jag en fantastisk coboltblå kofta med knappar och bruna skinnlappar på armbågarna på H&M. Som ni redan vet är jag ju frälst av H&M. Jag kan inte gå in i en H&M butik eller på deras shop online utan en påse eller ett köp. Jag hittade dock inga bra chinos, vill ju ha ett par svarta och ett par beiga men vi får väl ta ett par rundor till på stan så ska det problemet lösas. Vita, svarta och beiga t-shirts behövs också men det var det ingen fokus på idag.

Skor känner jag att jag faktiskt har ett par stycken här hemma att välja på till hösten/vintern så känner ingen press på att köpa nya. Eller ett par klassiska svarta skinnpumps kanske skulle sitta fint på skohyllan? Vi får se.



Den nya koftan!

Att göra om i hemmet...

...är alltid något som är roligt. Jag är sjukt trött på mitt tråkiga blåa badrum så nu ska jag göra om, inte renovera då utan inreda. Jag är ju som sagt inte multimiljonär! Men nu ska det bli svart & vitt där inne. Har beställt ett superfint vitt duschdraperi från H&M Home och två svart/vita gästhanddukar. Imorgon kommer mina svarta runda badrumsmattor som jag har haft nerpackade hemma i Örebro. Det som saknas nu är svarta klistermärken som ser ut som svart kakel  från L.H som jag ska sätta på det blåa kaklet i badrummet. Kanske några svarta eller vita korgar där smink & smycken kan förvaras. Några ljus, sen blir det tiptop!

Ni får se resultat när det är klart kanske nästa vecka eller om två veckor måste få lite pengar innan jag kan köpa diverse saker!


Hur kan man inte älska svart/vita badrum?!

Godmorgon måndag...

...tog min sista semestersovmorgon på ett bra tag, hur skönt!?

Idag så ska jag packa upp, städa iordning här i lägenheten, handla mat så jag kan göra iordning lite matlådor, ja alla sådana där nödvändiga saker som måste göras. Ja just det jag måste hämta min affärsjuridikbok också och börja läsa i den då kursen sätter igång på fredag.

Ja ni ser vilken roligt dag jag har framför mig! Jag ska bara ligga i sängen och dra mig i en halvtimme till så ska jag sätta igång med allt. Deal!




i höst ser jag fram emot många härliga middagar med mina damer med massa god mat, gott rött vin, massa skratt och skvaller, långa kvällar/nätter.

move from here to there...

...i lördags var det dags att hjälpa min kära vän Jessica att flytta ifrån det så kallde "ghettot" till den fina nya lägeheten (jag är kär! hade jag bott kvar i örebro hade jag velat haft). Själv är man väl ingen stark flyttgubbe men jag var kvar till kvällskvisten och packa upp och hade supermysigt med Jessica. Men jag måste säga en sak starka svettiga arbetande karlar med glimten i ögat är väl underbart!?



Snart kommer Jessica hit till Stockholm och umgås lite igen och när hon är tillbaka till Sverige då ska det hem till Örebro och drickas bubbel massa bubbel!

tillbaka...

...i lägenheten! Imorgon är den sista lediga dagen för på tisdag sätter termin 3 av 4 igång vilket jag ser fram emot sjukt mycket. Känns superskönt att vara tillbaka i lägenheten också för den har jag saknat vilket är ett bra teckan, jag har gjort ett bra köp!

Nu längtar jag lite efter löning & studielån & bidrag vill köpa lite nytt till badrummet. Behöver även lite nya vardagskläder dvs några chinos, t-shirts, jeans osv..

Det rycker i mina dansnerver så jag tänkte sätta igång med något roligt här snarast jag har en klasskompis som ska dra med mig på lite roligheter det får ni vet mer om när det sätter igång.

Sist men inte minst jag vill bli mörkhårig igen dock vet jag inte om jag ska välja mörkbrunt eller korpsvart, kan inte alls bestämma mig. Vad tycker ni?

All kärlek till er!

Fredagsförkylning...

...ja, idag har jag legat hemma och vilat och druckit förkylningsdroppar som att det vore vin! Det har resulterat i att jag mår bra igen! Bra va!? Snacka om superkur! Jag har som sagt ingen stor lust att bli riktigt förkyld nu när skolan sätter igång på tisdag igen, massa kursstarter och info då kan man inte vara borta.

Jag sitter och drömmer mig bort på vart jag vill resa nästa gång(London med Mathilda är ju redan inbokat men nu menar jag solsemester), Cuba är en önskan även Hawaii. Dock har jag snackat med Maria om att kanske besöka Spring Break i USA, det vore ju inga fel alls men det kostar säkert skjortan och är mitt i mitt examensarbete. Men vi får se man ska aldrig säga aldrig, det är en sak jag har lärt mig.

Avundsjuk kan jag även säga att jag är på alla människor som befinner sig i Göteborg nu på Way Out West hade gärna varit där! Jag hoppas alla vänner och bekanta som är där har sjukt kul och kikar på lite Robyn och liknande åt mig..

På söndag är jag back in the big city, som jag har längtat! Min lägenhet är skapligt efterlängtad även alla mina goda klasskamrater! Mina damer är mest efterlängtade. Bäst av allt jag får sällskap i Stockholm av ingen mindre än min alldeles egna Filledutt! Tack Felica för att du väljer Stockholm! 

Har funderat länge på att fylla på min tatuering som jag älskar. Just nu när man är student finns inga sådana pengar men sen när jag får en lite bättre inkomst när jag får ett jobb då ska det byggas på, ja det ska det!

min älskade tatuering

 

102 kronor är inte fyskam...

...för ett tandläkarbesök! 2 kronor för parkeringen 100 kronor för besöket. Varför så billigt? Jo tack vare att jag går hos privattandläkare så sparas mitt tandvårdsbidrag varje år jag inte använder det så nu hade jag insparat 600 kronor så ett besök som skulle gå på 700 kronor gick alltså på 100 kronor! Jo jag tackar jag! Det kallar jag studentvänligt. Just det, jag hade fina tänder inga hål!

Nu är jag tillbaka på Willys en sväng innan skolan sätter igång. Jag hade gärna haft ledigt in i det sista men det är bara att köra på. Den 25 augusti jublar jag!

Idag är det Malins dag hurra hurra hurra! :)


Lite örongodis:

Pitbull feat Marc Anthony - Rain Over Me



Malins B-day förra året, igår fira vi hennes B-day för i år!

semester...

...jag vet jag lovade massa bilder under semestern. Jag har varit urdålig på att fota. Tyvärr jag har helt enkelt tagit semester härifrån också.

Ikväll har jag bjudit in släkten på roséfest här på landet vi blir ett gäng. Synd att solen försvann och att regnet ville hitta hit, men vad gör det man kan dricka rosé ändå.

Imorgon ska jag träffa damerna för lite fest. Jag är riktigt sugen på en helkväll med musik, skratt och dans! Maria är på benen igen äntligen så hennes får jag bland annat som partysällskap.

Nej nu ska jag återgå till att fixa lite här vart en "prinssesan victoria ala frisyr" idag en stor stram knut på sidan. Väldigt fint faktiskt synd att jag glömde kamerakabeln i Stockholm annars hade jag kunnat bjuda på en bild.


En bild ifrån Skansen i måndags.

RSS 2.0