Dag 14...

...Dåliga vanor och laster:

Jag kan väl börja med att säga att min värsta last jag hade som var rökning la jag av med för cirka 1 år & 2 månader sen. Så det är jag glad över att jag la åt sidan. Jag har fått tillbaka luktsinne, jag är inte sjuk/förkyld lika ofta längre, jag spar pengar, jag luktar inte illa. Ja allt positivt kan bara fortsätta.

Men nu skulle vi prata om dåliga vanor och laster jag har. Ost, kex och rött vin är en av mina laster. Jag skulle kunna leva på det livet ut. Men det skulle tyvärr inte funka i längden. En annan last jag har är att när jag är bakis måste jag ha fanta exotic, jag mår lite sämre annars.

En dålig vana jag har som kommer fram när jag börjar bli trött och okoncentrerad är att jag sitter och snurrar i håret. Mamma säger att jag ser ut som ett miffo när jag gör det. Men jag kan liksom inte låta bli.

Jag kan inte riktigt komma på mera laster eller dåliga vanor just nu så ni får nöja er med de jag har berättat om.

Idag är det två veckor sedan jag börja med den här listan. Jag känner mig extremt duktig än så länge då jag har följt den till punkt och pricka. Ett nytt inlägg om dagen.

Det kanske blir dåligt med andra inlägg denna vecka då vi har Amadeus kurs i skola nu och då går vi 9-17 varje dag och kör sluta på våra huvud. Men jag ska försöka hitta på något roligt i veckan också.

kärleeek

Nyttiga veckan...

...ja efter den här helgen som har innehållit sjukt mycket godis, läsk, vin, chips och allt vet vad för onyttigheter så tänkte jag att jag skulle köra på en nyttig vecka. Sallader, soppor och mycket frukt. Jag var i mataffären förut och handlade tre olika soppor och en hel del grönsaker och frukt.







Jag är galen i tomatsoppa. Jag brukar ofta äta keldas tomatsoppa så nu ska det bli kul och prova Knorrs tomatsoppa också. Keldas karibiska soppa har jag ätit för länge länge men minns inte hur den smakar så det blir kul att pröva den igen.




Frukt har jag kommit på är riktigt gott. Istället för att små äta massa godis och onyttigheter så är en frukt mycket bättre. Mina favorit frukter är Conference päron och riktiga gröna fina Granny Smith äpplen de är så sjukt saftiga. 

Fantastisk...

...igår när jag var på Ohlssons Skor så hitta jag min nya kärlek. Vi verkligen hörde ihop, det var kärlek. Jag är rädd att det ska utvecklas ett beroende.


Fireball Cinnamon Whisky

Det var nog bland det godaste jag druckit någonsin. Det blir att beställa en flaska på systembolaget genast.

Dag 13...

...En vanlig dag hemma hos mig:

Alla dagar ser olika ut hemma hos mig det beror helt på om jag ska till skolan eller är ledig. Men jag tänkte beskriva en dag när jag går i skolan. Då ringer klockan kvart över sju ungefär så snozzar jag minst en gång. Går upp drar i mig ett glas juice för att komma igång. Sminkar mig. Äter antingen fil & flingor eller en macka. Sen promenerar jag till Tbanan och åker till Slussen och tar en buss och är framme i skolan. Klockan 9 börjar första lektionen och håller på i tre timmar. Klockan 12 är det lunchdags i  en timme. Sen kör vi en eftermiddags lektion mellan 13-16- Efter skolan möte jag upp Mathilda för träning på Sats. Efter det åker jag hem lagar mat så pass mycket att det blir över till matlåda. Sen brukar jag ta en dusch och gå och lägga mig och kika på tv tills jag somnar. 

Roligare än så blir det inte. 

Kärlek till Mormor 

Mysfredag...

...igår var det äntligen dags för en sådan där fantastisk mysfredag som jag och Mathilda brukar unna oss. Vi var dock inte jätte hungriga så istället för brakmiddag blev det baguetter med brieost, smågodis, passionfrukt och rödvin. Det slank ner gott i magen vill jag lova. Jag blev glad för jag fick en sovkamrat. Super mysiga fredagar.





Dag 12...

...10 saker ni inte visste om mig:

1. Jag har en lite nallebjörn som jag fick av min morfar när jag föddes som har följt med mig ända sedan dess. Kommer aldrig slänga den.

2.  Jag är världens känsligaste när det kommer till tv-serier. Jag har gråtit till de flesta.

3. När jag var lite spelade jag synt i ett band, sen slutade trummisen så jag fick ta över trummisrollen istället.

4. Jag har buggtävlat.

5. När man var lite och frågade chans i lågstadiet så hade jag två "pojkvänner" samtidigt.

6. På dagis var jag världens satunge. Jag fick barnen att inte äta lunch, jag dunkade ihop folks huvud. Jag var helt enkelt en liten gangster.

7. Min idol var Pamela Andersson när jag var lite. Jag var så besatt att min kusin kallade mig Pamela.

8. När man var ung och dum (14-15 år) och drack alkohol och gick på ungdomsdiscon så skyllde jag på att jag hade ätit rödvinssås till maten när vakten tyckte jag luktade alkohol. (fick gå hem)

9. Jag kan inte gå in på IKEA utan att köpa doftljus (minst ett paket varje gång)

10. Jag simtävlade när jag var yngre (ångrar att jag la ner det)


Dag 11...

...Mina syskon:

Häromdagen så skulle jag berätta om min vänner. Nu ska jag berätta om min allra bästa vän. Min Storasyster och jag bråka mycket när vi var små. Storasyster gjorde massa bus och skyllde på lillasyster (mig). Jag fick ta mycket däng när jag var liten. Men är det inte lite så det ska vara? När jag fyllde arton år så sluta vi bråka. Vi vart helt plötsligt vänner. Min Storasyster märkte när något var fel, och fick fram det mesta ur mig. Hade någon vart elak så fick jag gråta ut och hon krama om mig.

Min Storasyster är bland de smartaste personer jag vet. Hon plockar VG efter VG på universitet. Jag vet att hon kommer bli framgångsrik. Hon kommer att tjäna mycket pengar. Hon kommer att förändra världen.

Min Storasyster är som jag säger min bästa vän. Det är henne jag kommer ringa först när jag träffar någon. Det är henne jag kommer ringa först när jag ska gifta mig. Det är henne jag kommer ringa först när jag blir gravid. Det är henne jag delar med mig om alla nyheter både goda och onda.

Min Storasyster ska vara mina barns gudmor. Min Storasyster ska vara min brudtärna när jag gifter mig.

Det går inte att sätta ord på hur mycket min Storasyster betyder för mig. Min Storasyster är mitt allt. Jag älskar henne mest i hela världen. Ingen kan ta min Storasyster plats.



Ulrika Stenberg all kärlek till Dig, du är min Idol.

Fredag...

...den bästa dagen på veckan enligt mig. Efter skolan (slutar 16) så ska jag möta upp Mathilda för träning, sen tapas, rödvin och massor av mys! :)

Nu börjar lektionen, kärlek till alla..

godnatt torsdag...

...nu avslutar vi denna dag med storebror och varm chocklad med vispgrädde, sen ska jag sova som en prinsessa. Imorgon efter skolan ska jag hänga med Mathilda hela dagen. Det ser jag fram emot.



Kärlek till mamma & pappa...

Dag 10...

...Bloggfavoriter:

Ja, jag är en bloggoman, jag läser gärna bloggar jag tycker det är roligt att se vad andra har för sig, det nya modet och om kärlek. Jag läser även mina vänners bloggar för att hålla mig uppdaterad om vad som händer i deras liv då jag inte kan ha alla i min närhet i Stockholm. Här kommer mina favoritbloggar iallafall:

Petra Tungården - Jag älskar hur hon har hundra bollar i luften samtidigt, vilka roliga saker hon gör. Det känns inte som att vi är lika gamla, det känns som hon är flera år äldre med hennes erfarenheter och de fantasktiska jobb hon håller på med. En riktigt powekvinna.
Bloggadress: www.shecitys.se



Michaela Forni - Damens dikter om kärlek är otroligt vackra. Hennes italienska ursprung gör mig nyfiken då jag själv älskar Italien. Hennes skönhet är slående. Jag vill även påstå här att jag inte kan förstå att hon är yngre än mig själv. Hon driver en stor blogg, hon har skapat en egen skokollektion hon reser runt som en annan byter strumpor.
Bloggadress: www.stureplan.se/bloggar/michaela



Anna Hibbs - Den farten damen håller, de resor hon gör, de människorna hon känner, det kan inte bli annat än intressant att läsa. Snygg är hon också för den delen. Jag måste säga att jag älskar hennes grova skämt också, de är för roliga.
Bloggadress: www.stureplan.se/bloggar/hibbs



Det kanske inte var konstigt att jag fastna för Glamourama.



Kati Ruonakangas - Min älskade vän Kati, självklart följer jag hennes blogg. Hon är ju en av mina närmaste vänner och jag vill veta vad hon har för sig på dagarna nu när jag flyttat ifrån Örebro.
Bloggadress: katoos.blogg.se



Julia Breling - Även denna dam är en av mina närmaste vänner. Hon är inte bara min vän hon är min fantastiska frisör och min exgranne. Lite allt möjligt kan man säga. Jag tycker det är kul att kunna se vad July har för sig om dagarna och kika på vad hon har för roliga inlägg om senaste frisörmodet osv.
Bloggadress: jbreling.blogg.se



Dessa två damer har jag haft mycket roligt med, vi är lite av ett järngäng, triss i ess, vi misslyckas aldrig. Det är nog snart dags att göra något tillsammans igen.



Anna-Maria Owén - Underbara vän som jag har fått jättebra kontakt med när jag har flyttat upp hit till Stockholm.  Hennes blogg läser jag också för att ha koll på hennes vardag och vad hon hålls med när vi inte hänger.
Bloggadress: owenannamaria.blogg.se



Natasha Anderlund - En av de vänner jag har känt länge. Vi har gått igenom eld och vatten.  Även här känner jag att jag tycker det är roligt att hålla koll på vad damen har för sig då hon också bor kvar i Örebro.
Bloggadress: natashaanderlunda.blogg.se


Denna man får mig att skratta...



Man kanske skulle flytta till Köping och hänga lite med Tobbe och även Mats. Två karlar som får mig att skratta.

en bra start på veckan..

...ja det är något som krävs ibland. Så i måndags beslöt Bosse och jag oss för att titta på Big Brother tillsammans. Vi var även sjukt hungriga båda två så det fick bli tacos. Den maten man aldrig tröttnar på som man kan äta i mängder flera dagar i rad. När man äter blir man törstig då plockade Bosse fram en flaska rosévin ur handväskan. Det smakade ljuvligt, har inte druckit det sen i somras. Fick mig och längta till varmare dagar. Vi hade iallafall en perfekt mysmåndag. Jag säger bara mera mysmåndagar.




Tack Bosse för måndagsmyset.

Sjukt sugen...

...på pannkakor med grädde och sylt. Det riktigt vattnas i munnen på mig. Imorgon får det bli pannkakor, check!


Träning...

...jag älskar hur jag och Mathilda har kommit igång med träningen. Igår svettades vi under ett Bodycombat pass. Det är min favorit pass. Vi har bestämt att vi ska prova på ett nytt pass i veckan för att testa hela sortimentet. Förutom spinnig för det hatar jag, största skiten. Cyklar jag så vill jag cykla själv och Box passet hade jag lite svårt för, men man kan inte gilla allt. Veckans nya pass vi testar på är Sats Core Pulse. Vi har kört Core förut men inte Core Pulse så det ska bli intressant. På fredag ska vi köra ett vanligt Core pass.

Vilken energi man får utav träning, en riktigt kick. Gruppträning är verkligen kul, man tar ut sig till tusen. Nu gäller det bara att hålla sig till minst tre pass i veckan så man inte faller tillbaka till gamla ovanor igen. Nu ska jag bli fit till sommar 2011. Eller iallafall Vintern 2011/2012 då det förmodligen vankas en ny resa. Jag tycker att det är skönare att resa bort under vinterhalvåret än under sommarhalvåret. Då vill jag vara hemma i Sverige, grilla, sitta på uteserveringar och dricka vin, fira midsommar, spela kubb kanske resa till Gotland igen. Gotland var så mysigt. Grebbestad vore inga fel heller, västkusten är aldrig fel under sommaren.

Hursomhelst behöver jag en ny träningsoutfit. Men som jag sa till Mathilda, jag ska unna mig det när träningen är igång på allvar och har varit det ett tag så man inte köper massa nytt och sedan säckar efter och inte får använding utav kläderna. Till min födelsedag kanske, eller april? Vi får se.


snygg frisyr då halva tofsen ramlat ner :)

väskan jag fick är dock ny och snygg så det behöver vi inte lägga ner pengar på.


Dag 9...

...min tro eller livsfilosofi.

Som de flesta vet så tror jag starkt på ödet därav jag har en tatuering på handleden där det står "faith". Mycket tror jag är förutbestämt när vi föds. Vissa saker kanske man kan ta genvägar eller omvägar för att komma dit man vill. Men det är svårt att förklara vad jag tror. Men ödet är en stor del av livet.

Dagen mitt i veckan...

...ja vi har då kommit till veckans mitt, onsdag. Jag tog en sovmorgon sen åt jag lite frukost. Ska iväg och söka lite jobb tänkte jag. Behöver en extra inkomst bredvid studielånet. Iallafall om jag vill ha ett socialt liv och kunna göra roliga saker. Det är inte billigt att ha en bostadsrätt. Men vafan man är student en gång (hoppas jag), det får vara lite knapert i plånbloken ibland.

Idag ringde de från praktiken jag sökt, ska dit på intevju nästa måndag. Det ser jag fram emot skulle varar roligt att få praktisera där i 6 veckor.

Återkommer ikväll med dag 9 och lite annat roligt :)

Dag 8...

...Favoritsaker:


Min iphone


Min handväska

Där har ni mina två favoritsaker jag inte riktigt kan leva utan.

Dag 7...

...vänner:

Jag tänker inte sätta mig och skriva ett långt inlägg om var och en av mina vänner. De som är mina riktiga, äkta vänner vet vilka de är (jag vet vilka de är). Man kan säga vad som helst, fråga vad som helst till dom. Man kan skratta ihop, gråta ihop bara vara i samma rum utan att säga ett ord ihop men ändå känna att man har fått ut massor utav mötet tillsammans.

Mina vänner ni är underbara och finns i mitt hjärta. All kärlek till er.

Värdefulla är vad ni är och jag kommer inte släppa er i första taget.

Godmorgon måndag...

...tog mig en sovmorgon imorse. Det var skönt. Har precis ätit min favoritfrukost jordgubbsfil med flingor blandat med jordgubbar och choklad. Klockan ett börjar jag skolan idag, vi har lite geografi och jag ska fortsätta sökandet om all information om Hälsingland, det var inte det lättaste landskapet att utforska, men har iallafall 2,5 timme på mig idag att fullfölja uppgiften.

Ikväll så ska jag och Mathilda köra ett Zumbapass förhoppningsvis om vi får plats vi är på väntelistan. Annars får det bli spring på band och våra egna övningar vilket är riktigt sköna och bra övningar.

När jag kommer hem är det big brother och sen ska jag skriva om Dag 7 för er.

Kärlek

Dag 6...

...om det här vore min sista dag

Jag skulle utan tvekan boka första bästa flygplan och ta med min familj och släkt till något tropiskt land. Umgås hela dagen, äta gott, dricka mojitos och bubbel. Skratta tillsammans med mina nära och kära precis sådär som vi brukar göra.

Bättre sista dag kan jag inte tänka mig. Aldrig utan min familj!


favorittexter från Melissa Horns låtar...

Jag har aldrig fått ihop modell och verklighet
Jag tankar nya tankar, men långsamt som du vet
Så jag lovar ingenting, jag säger hellre förlåt
Vi ska va dom vi vill vara hellre nu än efteråt

Jag har inte sagt till nån, att du blev kvar här igår
fast det är svårt att hålla tyst när alla frågar hur det går

Jag vet vem jag är när jag är hos dig

Vi talar sällan högt om våran framtid
vi talar aldrig högt om det vi har
dina drömmar blir allt svårare att se nu
och mina finns snart inte längre kvar

Lät du henne komma närmre

Du ville prata häromdagen
och helt plötsligt blev det tyst
jag undrar vad som hände
vi som skrattade nyss

Nu tror du säkert att jag hoppas
på nåt som aldrig ska bli av
men jag har aldrig lyssnat när du lovat
aldrig ställt några krav

Jag kan inte skilja på

Såna som vi med lyckan mitt i sorgen
vi ställer frågor och jag är trött på mina svar
men du finns i mina drömmar när jag sover
jag vill förändra nån av oss
men jag vet inte hur man gör

Jag andas in och det känns som första gången
du håller om mig och jag vågar hålla kvar
vi kanske ljög fast vi sa att det var sant
vi var aldrig kära i varann
men det känns precis likadant

Hur ska det gå?

Jag grät och vi kysstes
fast jag borde ha bett dig att gå
och jag ska aldrig mer säga sanningen
till nån som saknar förmåga att förstå

Det är ljust snart, jag vet
men än så känns det kallt
och gissa vad du glömde
den hänger runt min hals
jag önskar att jag var en sån
som inte tänker alls

Vem lämnade vem
jag är inte över dig än

Vem lämnade vem

Jag ville leva farligt
så jag slängde mina skor
men när man väntat alltför länge
blir inget som man tror

Jag ska sakna dig imorgon



Dag 5...

...Vad är kärlek?

Det var en sjukt svår fråga. Hur som helst är det inget man kan ta på. Det är en känsla som finns som dyker upp i kroppen när känslor för någon/något blir extra varma. Det går nog inte riktigt att sätta en definition på kärlek. Kärlek kan vara olika för precis alla människor. För någon är kärlek något till en annan person. En annan kanske tycker att dennas kärlek är störst till sitt jobb och sin karriär. Det finns inget rätt och fel. Alla har sin egen uppfattning och det tycker jag är helt okej. 

För mig är kärlek något vackert men också något komplicerat.
För mig är kärlek när två partners vill bli gamla tillsammans och få barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

När jag ser två gamla människor håller i hand då ser jag kärlek.   


Lugna favoriter...

...Av en slump när jag kikade efter lite musik på spotify så dök ett namn upp "Vitamin String Quartet". Det gick rakt in i hjärtat. Det var ett stråkmusikband som gjorde covers på kända låtar.

Ett par favoriter var Kryptonite, Snow (Hey oh), Kids, The middle, Halleujah, If today was your last day och Don´t stop beliving.



Dag 4...

...vad bjuder jag på för mat: Jag är ju som jag har nämnt tidigare en mat älskare. Det bästa jag vet är delikatesser, speciellt italienska delikatesser. Vi leker med tanken att jag ska bjuda på en tre rätters middag. Då skulle menyn se ut på ett ungefär såhär:

Prosecco & crostini med tapenade som tilltugg.

Förrätt: Bruschetta alternativt melon&parmaskinka
Dryck: Vitt vin, Italienskt



Varmrätt: Canneloni med spenat och gorgonzola
Dryck: Rött vin, Masi Modello delle Venezie, Italienskt



Efterrätt: Vaniljpannacotta med passionfrukt alternativt hjortron
Dryck: Dessertvin



Ostbricka med Talleggio, Parmesan, Gorgonzola & Pecorino med ett Amarone vin.




Smaklig måltid min vänner!


Dag 3

...Mina Föräldrar.

Stig "Stickan": Denna underbara man har hjälpt mig genom vått och torrt sedan jag kan minnas. Han har skjutsat fram och tillbaka på bugglektioner, simträningar, discon osv. Han var till och med så insatt i min simning att han blev simfunktionär. Han har alltid sett till att jag fått det jag velat. Han är precis lika tokig i teknik som jag. Om inte värre. Om någonting har gått sönder då har han snickrat eller limmat ihop det.

Birgitta: Denna underbara superkvinna har alltid stöttat mig i allt jag har gett mig in i och sett till att jag inte har gjort några dumma misstag. Hon har alltid kommit med de bästa råd och tips någon kan komma med. Ända sedan man var liten har hon plåstrat om mig när jag gjort mig illa.

Dessa två människor kan jag inte beskriva med ord hur mycket jag älskar. De har alltid ställt upp till 100%. När någon vän har gjort en illa är de där med detsamma. Om jag verkligen har velat gjort något speciellt som att resa eller liknande har det inte haft något emot det och ställt upp med pengar. Jag är lyckligt lottad med mina föräldrar, alla har det inte lika bra som jag. Jag har inte kunnat önska mig en bättre uppväxt. Mina föräldrar har visat mig runt i världen såsom Europa, Asien, Afrika osv. De har verkligen berikat mig. Jag är evigt tacksam för allt ni har lärt mig och visat mig. Utan er hade jag inte varit den person jag är idag. Ni har gjort mig till en stark människa.


All kärlek till MIN mamma & pappa!

Dag 2...

...Min första kärlek. För mig är det här ett svårt ämne att skriva om då jag aldrig har varit kär. Självklart finns det personer jag har tyckt om men det har aldrig blivit kärlek.

Det finns en person som har betytt mycket för mig som jag verkligen brydde mig om men i slutändan så var det inte helt ömsisidigt. Det var svårt att släppa taget, ibland faller man dit för frestelsen igen. Men livet går vidare och jag vet att någonstans där ute i vida världen finns det någon som kommer att bry sig om mig och jag kommer betyda hela världen för den personen också.

Jag har inte bråttom, jag är ju förfasen bara 23år (i maj). Jag tänker inte skynda på något, det är då allt bara gå åt skogen. Kärlek är något fint som man ska dela med någon man har ömsisidiga känslor för.

Var sak har sin tid...


det kallas perfektion...




Deanna Pappas

jag kännner att...

...just nu finns det ett ställe som jag vill befinna mig på. Den tisdagen när jag var där men min älskade vän Kati kändes det som att det inte fanns några som helst problem. Vi hade roligt, vi skratta, vi dansa som aldrig för, vi liksom gjorde våran grej. Det flödade goda drinkar av våra härliga bartenders. Det levererades massa bra musik ur högtalarna. Vi stötte på sjukt många roliga människor. Det var helt enkelt en kväll jag aldrig kommer glömma. En kväll jag skulle vilja återuppleva med just Dig Kati.

Harrys i Sälen, Lindvallen, Tisdagsklubben.

Det var grejer det.


Dag 1...

...då ska jag presentera mig själv.

Jag föddes i Örebro den 3 maj 1988 under ett strömavbrott på Örebros sjukhus, det är väl lite därför jag är den jag är. Trots motgångar klarar jag mig alltid ändå. Jag har bott på landet större delen av mitt liv, när jag var liten tyckte jag att det var roligt. Jag kallade mig själv "lantlolla". Men när man började mellanstadiet var det inte lika roligt. Då ville jag vara "stadstös" precis som alla mina andra kompisar. Det blev jag när jag fyllde 19 år när jag fick min första lägenhet i stan.

Jag älskar mat, jag är mat tokig. Älskar att prova nya maträtter.

Jag har varit sen en lång tid tillbaka en arbetsmyra. Jag började som liten att jobba på min fasters konditori, sen blev det att jobba en sommar som jordgubbsförsäljare (det var lite roligt då jag lärde mig att tycka om jordgubbar). Jag har även testat på livet som telefonförsäljare. Jag har även jobbat på två olika krogar i Örebro dels som garderobiär, diskplockare och hjälpt till en del i baren. Jag har även en längre tid jobbat inom handels. Började på hemköp och gjorde i stor sätt alla arbetsuppgifter i den affären. Hemköp övergick till Willys då Örebroare är lite snåla och inte vill lägga pengar på lite bättre mat. Jag är nu tjänstledig från Willys. Jag har även vart runt i Sverige och sålt Corona till ölsugna människor det var bland det roligaste jag gjort.

Varför är jag nu tjänstledig då? Jo jag ville återgå till skolbänken och få mig en utbildning. Så numera är jag studerande på Frans Schartaus Handelsinstitut och läser till Resekonsult. Jag lär mig massa nya intressanta saker.

Nu har ni ett hum om vem jag är. Fortsätter dagligen att berätta om alla möjliga saker.


Jag blev inspirerad...

...av min kära vän Natasha så jag kör också på denna lista:

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat?
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Vänner
Dag 08 – Favoritsaker
Dag 09 – Min tro eller livsfilosofi
Dag 10 – Bloggfavoriter
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – 10 saker du inte vet om mig
Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 14 – Dåliga vanor och laster
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Första kyssen
Dag 17 – Barndomsminne
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Mitt hem
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Saker jag saknar
Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 – 10 dödssynder


bostadsrätt inte bara positivt...

...nu när man bor i en bostadsrättsförening så ska ju alla hjälpas åt med skottning, sandning, gräsklippning, trappstäd etc. Självklart så är jag uppskriven på denna vecka för att skotta & sanda när det snöar så mycket. Men det är bara att bita ihop. Så nu när jag kom hem från skolan så satte jag igång. Nu är det skottat så fint och sandat.

Jag känner mig duktigt, en bra granne.

idag fortsätter vi lägenhetsvisningen...

...idag visar jag bilder på matplatsdelen. Jag har valt att detta utrymme ska gå i svart, vitt & lite silverdetaljer. Here you go:



Sen tänkte jag visa mina favorit detaljer precis som igår:


min favorit "kristallkronelampa", älskar den svarta skrämen det gör den modern

mitt vinställ är även en favorit.

mitt nya köksbord & stolar är så praktiska men ändå så snyggt.

älskar rörelsen i bilden, favorit tavlan.

godisskålen, Anna-Marias favorit dessutom.

besök på medicinsk röntgen...

...det gick bra och smärtfritt. Det var mest jobbigt att ligga still. Efter mjukdelsröntgen fick jag ta några vanliga röntgenbilder också. Så nu får jag vänta fem arbetsdagar för att min läkare ska kika på bilderna och se om det är något fel på knät. Hoppas att få ett svar innan slutet av veckan men har jag otur får jag vänta tills nästa vecka. Jag vill tacka min kära kusin Jessica för hon gjorde mig sällskap, kärlek till dig <3


godmorgon måndag...

...då var vecka 7 här. Veckorna gå fort, det känns som att jag nyss stod på stranden i Phuket och räkna in det nya året. Hur ser schemat ut denna vecka i skolan då? Idag är vi lediga, imorgon har vi en förmiddagslektion, på onsdag är vi lediga och på torsdag en förmiddagslektion och på fredag är vi lediga. Hur skönt lät inte det?

Idag ska jag som sagt till Medicinska röntgen, på onsdag ska jag laga till en smaskig thaimiddag och på torsdag åker jag hem till Örebro över helgen.

Nu tänkte jag kika på tv en stund till för att sedan åka iväg till min kusin och Ville för lite eftermiddagsbus innan vi ska iväg.

Ikväll kommer det bilder på matplatsdelen för er nyfikna.

Kärlek!

alla hjärtans dag...

...ligger i samma klass som halloween enligt mina åsikter. Bara en komersiell dag som folk vill tjäna pengar på. Varför ska det finns bara en dag som man ska visa sin kärlek? Ska man inte visa sin kärlek hela tiden när man är kär? Jag kanske inte ska uttala mig om det här om kärlek eftersom jag aldrig har varit kär. Men det är bara min tanke att när jag väl blir kär vill jag visa det hela tiden inte bara en speciell dag om året.

Det jag ville komma fram till är vad jag ska göra imorgon. Jo jag ska till Läkarhuset i Skärholmen, Medicinsk röntgen. Äntligen är det dags att kolla i knät om det är något fel på de såkallade "mjukdelarna" som menisk, ledband, korsband. Jag hoppas på att det inte ser ut som hajkontajkon inne i knät för jag vill inte operera en gång till. Varje operation man gör i knät förvärrar det i framtiden. Jag har sett min stackars mosters knä som var totalt trasiga, det sluta med att knäskålarna hoppade ur led typ 6-8 ggr på en enda helg. Helt sjukt. Nu har hon opererat in ett nytt knä, det kan man faktiskt göra. Vilket är riktigt coolt att man kan byta ut sådär.

Jag får sällskap till sjukhuset av min kära kusin, skönt att slippa vara någonstans man aldrig varit på själv. Så på onsdag då ska jag hem till kusinvitamin och familjen och laga iordning en härligt thaigryta med biff och kokosmjölk för att tacka så mycket för sällskapet.


därinne ska jag ligga stilla i 20-40 minuter, intressant.

Återkommer imorgon om hur det gick och vad de har att säga. Nu ska jag återgå till soffläge och Wallander. Kärlek till er alla och speciellt till mamma, pappa & syster för all hjälp idag.

lägenheten...

...ja jag tänkte nu när jag har kommit iordning i lägenheten att ni mina kära vänner skulle få ta del utav den. Jag tänkte köra på att visa några bilder i taget. Ikväll tänkte jag bjuda på vardagsrummet/allrummet. Jag har valt att det här utrymmet ska gå i vitt, guld och beige. Jag är supernöjd med resultatet.



mina guldgardiner ska förlängas, de vart för korta.

serveringsvagnen i guld har jag ärvt av min mormors bror.

Jag älskar detaljer, det gör mycket. Gillar inte för mycket plåtter men lite saker här och var gillar jag. Mina favoriter i detta rum är:


tavelhyllorna med favoritmusiken och mina guldänglar.

man får aldrig nog av ljus, i alla olika dofter och former.

har en svaghet för buddahstatyer i guld också, därav all guldfärg.

dom är så glada och härliga.



tillbaka på spåret...

...ja jag har ju försvunnit här ifrån bloggvärlden ett tag. Det är pågrund av att min kära dator fick virus så fick lämna den till pappa som har fixa så min dator mår som den ska igen. Pappa är en riktigt hjälte, min hjälte.

Den här helgen har bjudit lite allt möjligt. I fredags vart jag bjuden på middag hos Sara och fick cosmopolitans, vitt vin, rött vin (lite såhär i efterhand så vet jag att man ska inte blanda vitt, rött & sprit, bad idéa). Det blev en super lyckad middag sen så kände jag mig sugen på att dra mig utåt bland folk och ta en drink till. Så det blev en taxi in till stan och ett besök på solidaritet. Efter en drink och en shot vad det dags att dra sig hem var det tänkt, men på väg till garderoben så mötte jag upp ett par härliga bekanta karlar som jag bestämde mig för att stanna och umgås med. Det blev en till shot och sen blev det taxi hem. Inte lätt att hitta hem i taxi när ingen vet vägen dit man ska och man har fått i sig ett och annat glas vin under kvällen. Men tur att iphonen finns så att man har GPS.

Igår kom syster (ber om ursäkt för tröttheten) för att umgås. Vi var bara en snabbis på stan. Sen gick vi till hemköp och köpte middag till kvällen. Tog t-banan hem och gick hem och gjorde lunch. Efter det så tog vi en promenix för godis inköp. Kvällen bestod av middag, melodifestivalen och massa mys. Imorse kom mamma och pappa hit. Pappa skruva upp lite tavlor och gardinstänger. Det blev en tur till IKEA och willys. Så nu har jag i stro sätt ordning här hemma. Ska förlänga gardinerna bara för de är lite för korta just nu och hitta en bra plats för två tavlor till. Sen börjar jag bli nöjd. Nu har mamma och pappa och syster åkt hem, lika tråkigt varje gång man måste säga hejdå. Men träffar ju iallafall mamma på torsdag och pappa & syster på fredag.


mamma&pappa, nyårsafton i Phuket.


underbara syster&jag, nyårsafton Phuket.

RSS 2.0