jag är bäst...

...ja det kan jag påstå, fick VG i min första avslutade kurs. Omvärld:Marknad&Samhälle. bäst bäst bäst.

tack för mig nu ska jag sova, kanske lite oroligt pågrund av alla väntan. Men det är snart över. YES IT IS!

jag har mathilda&anna-maria abstinens! familje abstinens också men dem får jag ju iallafall träffa på torsdag, När får jag träffa de andra två?


helgen var amazing...

...ja det vill jag verkligen lova. Efter tentan träffa jag min bästa pappa. Han är one of a kind. Vi tog en lunch och umgicks ett tag. Sen hoppa han in i bilen och körde hem mot Örebro och mamma. Då tog jag en sväng förbi fältöversten och unnade mig ett par byxor, en ring & en mascara för att tentan kändes bra som jag skrev. Sen vart det dags att gå hem & laga iordning lite middag för mig & Anna-Maria, det blev lövbiff, kroketter, beasås, persiljesmör, avocado, italienska tomater&rödlök med cremébalsamvinäger. Lite bubbel och vin till det. Underbar middag. Sen tog vi t-banan till Berns och kollade in Oscar Linnros och drack drinkar, shots & cider. Jag vart otroligt kär då jag fick så Oscar live för första gången, den mannen, ge mig han i julklapp, eller skicka han till Thailand i ett paket så blir jag nöjd. Efter Berns så kändes vi för att bege oss till GIH´s kårpub det var den sista innan massa ombyggnationer. Och det var galet, cider för trettio kronor, dans och massa härligt folk. Det blev en hel del cider, galet folk i hatt & mustach och en hel del härlig dans. Jag gillade det, skarpt! Tack Anna-Maria för en fantastiskt kväll.








det var galet och jag levde livet...

På lördag morgon var man lagom trött när man vakna till liv igen. Skulle egentligen ha umgåtts med kusin & kusin barn men kusin hade feber och halsont och jag har inte tid med sjukdom just nu. Så Jag trodde jag skulle få spendera min lördagkväll ensam hemma i soffan. Men icke sa nicke, Mathilda skulle inte till Segersäng längre så vi bestämde oss för vårat sedvanliga tapas mys dock denna gång med cola. Jag har som mysigast på våra myskvällar.


parmaknyten, ostar med kex, frukter, oliver, salami bara massa gott...

Söndagen var kommen, första advent och det var dags för den första glöggen. Tillsammans med bästa Mathilda såklart. Lussekatt, pepparkaka med ädelost, saffransglögg & julmust.



jag har det underbart roligt tillsammans med er.


Ikväll är det...

...jag & anna-maria och Oscar på Berns, kan bli kul :)


tentaplugg delux...

...produkt, kringprodukt, metaprodukt, affärsidé, segmentering, konkurrensmedel, AIDASS, partesmodellen, EFI-analys...allt detta och en hel del till snurrar runt i mitt huvud just nu. Varför? Jo för imorgonbitti är det tentadags ännu en gång. Denna gång i Kommunikation & Marknadsföring. Vi hade vår presentation om vår Nätresebyrå Comfort Travel i måndags, nu är det dags för tentan som sagt som är det sista momentet i denna delkurs. Sen är det dags att få betyg. Vad har vi mer gjort? En analys om hur man i resebranschen kan använda sig av sociala medier. Vi har hållit tal inför hela klassen då jag berättade om när jag brukade simtävla när jag var yngre. Även fast denna kurs har känts lite långdragen men stora uppehåll så känner jag att det har varit en av de roligare kurserna. Med två lärare som har varit toppen, Helen och Robert.

Ikväll när jag hade pluggat klart så tyckte jag det var dags att testa thaimaten här nedanför. OM det var gott. Kanske skulle ha testat det tidigare. Var verkligen jätte gott. Blir mer av det i framtiden.

Imorgon eftet tentan kommer min älskade pappa och hämtar mig. Mys att umgås med han i några timmar. Sen kommer Anna-Maria och vi ska käka middag, dricka vin & bubbel och sen ska vi till Berns för att kolla på Oscar Linnros, fantastiska fredag, iallafall efter klockan tolv.



ajsute undra vad jag ska ha på mig imorgon? Stress ! Jag vill ju ha skinnbyxor, kanske får ta en snabbis förbi fältöversten igen innan Anna-Maria kommer. Idag köpte jag en Vanilla Spray på body shop och så köpte jag två handdukar på Åhlens Home. Jag gillar känslan att gå hem med några kassar i handen, det kan jag inte sticka under stolen med.

alla har sina favoriter, även jag...

...rött thé med smak av blåbär, Friggs. Det ät sååååå gott med en klick honung i. Bästa kvällsmyset såhär under mörka vinterkvällar när glöggen inte har invigts ännu. Det blir på söndag dock. Tillsammans med mina underbara damer. Glögg, lussekatter, pepparkakor med ädelost, mums.



det är med sorg...

...jag berättar att Birramex inte längre har kvar Corona i sitt sortiment. Carlsberg har tagit över. Med mitt knappa år som eventvärdinna för Corona med några resor till Sälen, en resa till Ludvika och en heeeelt fantastisk vecka i Kungliga tennishallen så tycker jag det här är jätte tråkigt. Jag älskade att åka runt och kränga Corona till folk, det är ett omtyckt öl det vill jag lova. På alla ställen vi jobbade så träffa vi fantastiska människor som också jobba där. Jag hade velat fortsätta med det här för det var så otroligt kul, jag hade kunnat gjort det gratis så kul var det. Men tyvärr. Nu får jag lägga alla mina minnen på hyllan tillsammans med Kati, Julia, Jessica och alla andra man jobbat tillsammans med. Det är minnen för livet. Speciellt Kungliga. Vilken vecka.

Men Birramex är inte borta det säljer fortfarande massa godsaker tillexempel Negrita Rom, Primator öl, Yellow Tail viner. Det är dricka ni borde testa. Speciellt Primator. Den är fin den.




kärlek...

wine&dine friday night...

Idag besök på Bromma Flygplats följt av en ekonomi lektion. Imorgon börjar vi med bransch engelska följt av en lektion med Wiwi i Omvärld: Marknad&Samhälle.

Nu paradise hotel

ge mig fredag lunch, nu tack!


jag har haft helg, även från bloggen...

...ja, jag tog långhelg, en välförtjänt sådan. Jag inledde fredagen med att bege mig mot Mathilda för att äta frukost, det vart en sen sådan, en brunch kan man säga. Vi mötte sedan upp Anna-Maria för ett besök på IKEA kungens kurva. Det var super trevligt. Vi knatade runt en stund, packade på mig doftljus för 179:- blir en hel del ljus för de pengarna på IKEA. Vi avslutade vårt IKEA besök i restaurangen. Anna-Maria käka köttbullar hon, Mathilda en bulle & julmust. Jag unnade mig en lussebulle & julmust. Jag kände att det var okej att tjuvstarta då jag inte tror att det finns sådant smaskigt i Thailand i jul.



Efter vi hoppar av IKEA bussen så åkte Anna-Maria hem för hon skulle på hejdåfest. Jag & Mathilda åkte hem till mig, lämnade våra kassar och promenera över till fältöversten där vi shoppade lite på H&M då det var clubdag med 10% rabatt på allt. Jag köpte en ny parfym då jag tappat min Vera Wang i golvet så den gick sönder, en svart halsduk vart det också, ett nagellack och en sminkväska. Efter vår lilla shoppingtur var det ett stop på systemet för rödvin till kvällens tacomys och lite vitt vin till lördagens party. Sista stoppet innan vi kom hem till Mathilda var på coop för att handla allt till tacon. När vi hoppa av tbanan vid tcentralen så hade vi så mycket packning och påsar så vi högg tag i en taxi, kanske Sveriges skönaste taxisnubbe. Höll på krocka två gånger & slängde upp dörren på en cyklist. Men ändå tyckte han alla andra var idioter. Härligt. Väl hemma hos Mathilda blev det tacos, rödvin och idol. Måste säga att när Jay Smith sjöng Like a prayer så stanna mitt hjärta för en stund, SÅ fantastiskt. Bästa denna säsong må jag säga.




Lördagen var kommen och vi hade en heldag i soffan jag & Mathilda. Klockan två kom Julia och vi käka lite tacos och tog ett varsitt glas vin. Julia gjorde iordning sig för att dra iväg på Redken fest. Jag & Mathilda började sedan och göra oss iordning och Anna-Maria anslöt sig till oss. Det blev massa vin, musik, samtal, känlsor osv. SÅÅ mysigt. Efter ett par glas vin, några cider & en tequilashot blev det taxi till hotellet där vi spendera resten av kvällen. Andreas skjutsa mig & Mathilda till vasagatan så vi kunde köpa med lite mat hem för att sedan somna.









Söndagen spenderades också i Mathildas soffan med cola, sushi & naturgodis. Nu är jag hemma har fixat "lotta engebergs kort" till redovisnigen imorgon och gjort matlådor för hela veckan. duktigt.

Gossip Girl och Ensam mamma söker mys nu med ostbågar & passionsfruktsoda.

Kärlek till er alla.

jag zappade runt på tv igår...

...och hamnade på bartenderskolan. Inte ett program i min smak egentligen. Men efter några minuters tittande så såg jag en sjukt snygg norrbagge!



Vegard Pedersen ifrån Oslo. Han skulle man kunna ta ett glas vin med och diskutera livsfrågor. Dock var han tusen gånger snyggare på tv än på denna bild.

it´s a beautiful thing called love...




tro,hopp&kärlek

andra försöket idag då...

...förra gången gick åt h*lvetet, idag kändes det faktiskt riktigt bra, sjuk bra faktiskt. Det här klarar vi galant.


trettiotvå dagar kvar...



nästa gång jag åker hem till Örebro då är det för att packa resväskan för sommargrejer har jag inte här i Stockholm. Sen blir det två veckor i Stockholm för att sist men inte minst hoppa på planet på Arlanda...LET`S GO!

vill ni veta en sak...


MIN SYSTER ÄR SAKNAD !

fjortonde november...

...det var som sagt personalfest i lördags, jag var dålig med att ta bilder men jag bjuder på de få jag tog.


johanna & syster konverserar för fullt


kul att zumban förstörde frisyren, that´s life. Söta Wendy är med på bild


min absoluta favorit Kjell-Åke, ända sedan Hemköps tid


Mattias lek inte med elden...


lite kärlek mellan Jocke & Wendy


Bella och Jonthe


(""v"") H&M (""v"")

...ja som jag har sagt förut har jag H&M dille. De får in nya snygga kläder och skor HELA tiden. Inte så roligt nu när man lever på studie bidrag, men det är okej och kolla för att önska sig visst? Här är några av mina favoriter just nu.


snygg randig bustier

underbar byxdress till festligare tillfällen

en härlig jumpsuit till vardags, ser hur skön ut som helst

snygga stövletter till både fest och vardags

långklännings dille också som sagt innan, denna är otroligt fin på

byxor i skinnimititation, <3 skinnbyxor

snygg topp som skulle passa utmärkt till min nya röda kjol

Snälla jultomten jag vet att jag kommer ligga på en strand i Thailand på julafton, men jag gillar dessa kläder otroligt mycket.

lördagsfika...

...i lördags när jag var hemma i Örebro så mötte jag upp Jessica för en eftermiddagsfika. Vi hamna på Bara Vara då Java var proppfullt, som vanligt. Vi har alltid massa roligt och prata om. Hoppas hon dyker upp här i Stockholm snart igen så vi får ta en tur till Cafét som förra gången. En sådan glad och underbar människa som Jessica får man leta efter. Tacka Birramex som förde oss samman.


en trevlig kväll på cafét med Jessica för några veckor sedan.

smärta...

...min vidsomstand är påväg att bryta ut. Vaknade med feber på det imorse. Skandal, har inte tid att ha ont plus att jag blir dubbelt så hungrig bara för det gör så ont. SÅ jag trotsade smärtan och åt annat en soppa. Lite trött på soppa.

Ingen som helst att skriva då smärtan har  tagit över.

ciaooo

underbara lördagkväll/natt...

...zumban var otroligt rolig, något jag kan tänka mig att fortsätta med faktiskt. Harrys var mysigt med god mat, god dryck och undebart folk. Satin var underbart det med gled runt tappa bort alla med bara njöt. Hamna hemma i systers säng vid halv två tiden. Det var dags då tyckte jag.

Vänskap är något utav det finaste som finns, riktig vänskap.

Såhär på söndagskvällen tänkte jag att jag ska dela med mig av mina låtfavoriter just nu:

.Volbeat - fallen
.Nelly - just a dream
.Shakira - loca
.MGMT - kids
.Daniel Adams Ray - Lilla Lady
.Daniel Adams Ray - gryningspyroman

Lyssna & njut!

Kärlek till pappa på fars dag!

Jay Smith andas Rock...

...fyfan så grym han är. Han var en riktigt rockstar igår i Luleå må jag säga. Duetten med Linnea var inte fyskam den heller, lovley! Olle var ju inte i sitt esse, men han är en guldstjärna ändå. Nästa vecka slår han tillbaka. Nog om idol.

Igår åt jag sushi för första gången i mitt liv, det var väl sådär några bitar var goda, några minder goda. Men jag gillar iallafall wasabi. Kvällens mat var däremot helt underbar, mammas hemmagjorda kinagryta, to die for! Med lite rödvin till det så var fredagkvällen bästa på länge. (förutom mina och mathildas fredagar som också brukar vara lovley)

Ikväll vankas personalfest, först zumba tillsammans, sen middag och fest. Kan bli galet kul.

kärlek till er alla...



förresten ett litet låt tips såhär på lördagförmiddag till er alla Tinie Tempah - Written in the stars (feat Eric Turner), så kommer det låta ur mina högtalare när jag gör mig iordning ikväll på högsta volym!

I did it...

...jag hittade en kjol & ett spetslinne som jag inhandlade idag när jag sprang en sväng på stan. Det vart bara en lite penning. H&M har bra priser tycker jag, kläderna är förbannat fina också. Jag har H&M dille och har haft det ett tag, det märktes när jag fick "årsrapporten" jag var guldkund. Toppen kan man säga! Ne nu ska ni få ett smakprov av lördagens outfit, personalfest vankas.



tänkte att det kunde bli snyggt med svarta strumpbyxor, svart kavaj. En snygg bh eller en body vi får se hur pass vild & vågad jag känner mig kvällen till ära. Skor återstår att se kan bli vadsomhelst beror också lite på knäts skick.

Rihanna - What´s my name delar med mig av lite bra musik såhär på kvällen. Love this song.

love pictures...


en bild från den gröna kryssningen.


Bosse kommer hit vi får se vad vi hittar på!

jag måste säga att jag saknar att jobba...

...för att när jag jobba fick jag ut en bra lön, jag kunde shoppa och unna mig saker. Nu lever man på studiebidrag. Men vafan, jag ger mig ut i lägenhetsträsket och letar ändå, börjar på måndag med två visningar.

Idag skulle jag behöve bege mig ut i vintern och hitta något inte allt för dyrt att ha på mig på personalfesten på lördag, undra om det går att ordna? Vi få se senare. Mamma kommer inte bli glad OM jag hittar något, då blir det stryk på fredag när jag kommer hem. Förresten Mamma, jag är lite sugen på Kinamat på fredag till idol, går det att ordna?

Nu återgår jag till skolarbete, KÄRLEK!

lördagen...

...var en bra dag, startade med en familjefrukost den följdes av en lunch med jobbtjejerna. Fika med familj och mormor & morfar & på kvällen vart det firande av systers karl och sen avslutade jag kvällen på Ritz med jobbdamerna. Underbart! :D


fantastiska vänner...

...igårkväll hade Anna-Maria bjudit hem oss till Bromma för tjejmiddag. Det var Anna-Maria, jag, Mathilda & Sara. Gud så mysigt vi hade och verkligen givande diskussioner. Maten dessutom var fantastisk, lasagne och sallad till varmrätt. Till efterrätt så fick vi fryst citronmoussé med smulad digistive och hallon. det var fantastiskt gott. Och allt vin var också välbehövt. Mina tjejer är helt otroligt bra!


lovley

Till en mindre rolig sak, alla lärare och föreläsare vi har haft på Frans Schartau sedan vi börja i sommras har varit helt otroliga. Jätte bra och pedagogiska. Jag har inte varit super besviken på någon. Men i måndags klev det in en snubbe som verkade helt okej från början men visade sig vara den mest dryga människa jag stött på, iallafall på ett bra tag. Han ville verkligen göra klart för oss att det är han som bestämmer och har rätt. Om vi sa något så lät det ungefär såhär " ja men det hör inte hit" eller som när en tjej ur klassen undrade vad det företaget som stod på presentationen var för företag så svara han nonchalant " det är mitt företag" inget mer, inget om vad det var för ett företag eller något. Nej, jag måste säga att jag är besivken och jag är definitiv inte ensam. Men nog om han, vi ska inte ha han något mer, tacka gudarna för det.

Nu sitter jag iallafall på tåget mot Örebro ska träffa min bästa familj åhh KÄRLEK!

fy satan vad jag är bra...

...jag klarade företagsekonomitentan! Grattis till mig.

Jag tänkte bara berätta för er att jag har lika mycket långklänningsdille nu som jag hade i sommras. Jag vill ha flera nya. Här är två fina som finns på H&M just nu.






Täckningsbidrag, nollpunktsvolym, marginal...

...etc etc etc. Det är just sådana ord som flyger runt i min hjärna just nu pågrund av att vi har företagsekonomi tenta imorgon. Jag känner mig lite säkrare idag eftersom jag suttit med några av tjejerna och pluggat & diskuterat med dem och fått lite mer kött på bena och lite saker förklarade för mig som jag inte förstår. Jag känner mig ändå ganska säker på resultatbudget, likviditetsbudget & divisionskalkyler. Momsen känns okej. Dock har jag sjukt svårt för pålägg & marginal. Men vi hoppas på det bästa. Sattsar på ett G! Blir dock inte super förvånad om det blir IG. VG vore bara ett mirakel! Jag återkommer imorgon efter skolan med tankar kring provet. Alltid skönt att skriva av sig lite här.

Nu ska jag bädda ner mig i soffan med rostade mackor, thé och fundera på allt annat än företagsekonomi. Fokusera på vem som borde åka ut paradise hotel tillexempel.

Kärlek till er alla!

RSS 2.0