Fullt ös...

...gårdagens True Talent inspelning var jättetrevlig. Fick en rundvandring i studion och i kontrollrummet av Mr true talent himself. Dimman var grym även min favorit Ida.

Ja denna vecka bli intensiv. Imorgon ska jag jobba lite. Inventering på H&M är det som gäller. På onsdag ska jag och Anna-Maria på inspelning av Så ska det låta hoppas på bra artister. Torsdag måste jag till Zara och kika på lite presenter till mitt lilla kusinbarn Mira som titta ut i stora världen idag klockan 10. Kul med lite bebisar i släkten. På fredag åker jag till Örebro för att umgås med familjen. På lördag ska jag förhoppningsvis träffa Denise med barnen.

Grädden på moset är att praktiken fortsätter hela veckan! And I still love it!


Vad är DU rädd för...

...ja jag tänkte vara lite seriös för en gångs skull här i bloggen. Jag tänkte ta upp ämnet rädslor. Jag har aldrig varit den personen som varit rädd för mycket så som höjder, mörker olika slags djur osv som många andra känner en viss skräck för.

Minns ni som är i min ålder eller kanske om det är någon äldre som läser min blogg Pippi Pelikan? Hon var en Pelikanfågel i ett barnprogram från 80-talet som visades på tv. Jag drömde mardrömmar om henne på nätterna. Jag trodde seriöst att hon bodde i min garedrob. Jag trodde att hon var en riktigt elak fågel. I dagens läge är jag inte rädd för Pippi Pelikan inte fåglar överhuvudtaget som tur är.

Men om vi ska prata nutid och vad jag är rädd för så är det fyra saker jag kan komma fram till:

1. Att misslyckas! Då menar jag med livet i framtiden. Att jag inte ska få något jobb i den branschen jag just nu utbildar mig i. Att jag inte ska finna mitt livs kärlek och få gifta mig och skaffa barn. Att det går så dåligt för en så att alla vänder en ryggen. Men jag kämpar och ska göra allt jag kan för att inte hamna där!

2. Att få en sjukdom som i många fall leder till döden exempelvis cancer. Det är inte det att jag är rädd för döden utan efter att ha sett Rosa Bandet Galan igårkväll så förstår jag hur svårt det är för familjemedlemmar och ens närmaste att leva i ovisshet hur det ska gå.

3. Rädslan för att mina närmaste ska slitas bort ifrån mig i framtiden den är nog den jobbigaste rädslan. Jag tror inte att jag är ensam om att känna så heller det är jag 100 procent säker på.

4. Sist men inte minst är jag rädd för att besöka sjukhuset när jag vet att någon av mina närmaste ligger  där och man vet att det inte finns något hopp kvar.


Nu har jag delat med mig av min rädslor, vad är era?


Nästa inlägg lovar jag ska bli lite mer muntert!

 

Vilken man GE MIG HAN...





Inte undra på att man är bänkad framför Pan Am på söndagar när denna hunk är med!

Inredning...

...är ju något jag är intresserad av. Nu är det snart dags att göra om lite i hallen. Den stora klädhängaren ska bort även skohyllan. In med krokar på vägen istället och en vit "skobyrå" så mycket fri yta som möjligt. Även min fina guldspegel jag har fått efter mormor och morfar ska upp på "skobyrån" mest som dekoration. Det kommer bli fin fint!

Något helt annat...jag kan inte sluta älska "Mitt stora feta syrianska bröllop". Efter att ha varit på ett iofs svenskt/syrianskt bröllop så vart jag helsåld! Det var det roligaste jag varit med om. Hoppas man kan vara med om några fler innan jag dör. Det är ren glädje!!


Finbesök...

...har haft finbesök sedan i onsdags. Då kom mamma upp till mig i storstan och idag kom även pappa. Ikväll ska vi ut och käka på La Cucina, mums! Just nu ligger pappa och sover middag och mamma har jag lagt ner i ett skumbad, därför hinner jag med en snabb update.

Praktiken känns precis lika bra nu som den gjorde sist. WonderCruises är bästa arbetsplatsen man kan tänka sig.

Ïförgår var jag på återbesök på SÖS hos en ortoped (kanske den snyggaste läkaren jag någonsin sett, en McDreamy typ). Fick en ortos jag ska ha i en månad typ. Fram till jag blir kallad på en skiktröntgen. Efter den får vi en bedömning vad vi ska göra härnäst.

Nu ska jag också ta en tupplur!

Tjingtjing....


Shop until you drop...

...London är shoppingparadiset. Tänkte visa er lite av mina fynd:


Senapsgul blus från New Look...

Filtkappa ifrån Primark...

Skinnshorts från H&M...

USA jeansshorts från Topshop...

Svart blus från Forever 21...

Handväska från Primark...

Skor från Primark...

Underbara mystofflor till den kalla vintern från Primark...

Foundation från Clinique och Body Mist från Victoria Secret...


Sen vart det en hel del presenter också men eftersom jag inte har överlämnat dem ännu så blir det inga bilder på dem. London i vår igen....More shopping! Det fattas även ett linne jag köpte på H&M jättefint men den blev aldrig med på någon bild, tyvärr!

Bättre sent än aldrig...

...London var fantastiskt! Vi åt gott, vi drack gott, vi shoppa massa fint, vi umgicks, vi träffade nytt folk! Vi gjorde helt enkelt ALLT!

Mathildas födelsedag var kanske så fantastisk. Det var även underbart att höra att det var hennes bästa födelsedag någonsin! Vi ramla hem någon gång vid halv sju på morgonkvisten. Mathilda var bakfull i två dygn. Vi startade kvällen med en god middag med gott vin och en smaskig "tvåmansdrink". Vi fortsatte kvällen på Roadhouse där vi drack i stort sätt allt utom rödvin. Två härliga men helt sjuka grabbar drog med oss till en annan klubb. Dock tappa Mathilda och jag bort varandra så jag hoppa in i en cykeltaxi med den snålaste Nya Zeeländaren EVER! Hittade Mathilda drog iväg på sista destinationen för kvällen/natten. Dansade tills fötterna inte kändes längre. 

Harrods var det vi orkade med sista dagen innan vi skulle åka hem. Hemkomstdagen bjöd på en massa mer shopping.

Nejni London I´ll be back soon!

 
Breakfast in London...

The door to the lovley home...

Mathilda the tourist...

tired shoppinggirl at the pub...

Coffee and juice at Starbucks ofcourse...

first day of shopping...

this is how we started to celebrate Mathildas B-day...

Birthdaygirl at the restaurant...

A kiss to the b-day girl...

Lovley night, lovley drink...

Happy B-day...

SNÅLASTE NYA ZEELÄNDAREN EVER...

Återkommer med lite shoppingfynd från London...

tända ljus, skumbad och en Martini Rosso...

...så firar jag in min fem dagars semester. Eller så ska jag fira in min semester om en liten stund. Firar inte bara in lite minisemester utan också att jag fick mitt slutbetyg i branschgeografi idag och jag kammade hem ett VG. Jag är så stolt över mig själv för jag trodde faktiskt inte det.

Är i stort sätt klar packad ska bara i lite mer i väskan imorgonbitti innan jag åker. Tar flygbussen vid 10 imorgon.

Kameran är här och medpackad också ska fota en hel del!

Nej nu måse jag tappa upp ett bad återkommer!

Tjingeling!

Helgen...

...spenderades i Örebro. I fredags tog jag en mysfika på Java med mina kära vänner Jenny och Joline med var även (då 9 dagar gammal) Jolines dotter. Hur söt var inte hon då?! En liten skönhet vill jag lova! Bra jobbat Joline! 

Lördagen var till för att fira pappa! Vi överraska han med champagne på Loungen fortsatt med en fördrink och middag på Wongs för att avlsuta med en drink på Loungen. Eller jag fortsatte till Ritz och umgicks och dansade en sväng. Riktigt bra kväll. 

Söndagen fortsatte vi med att fira pappa då söndagen var hans dag! Trerätters hemma på landet och fina presenter till pappa såklart. Pappa och jag hoppade in i bilen och körde mot Sthlm. Fick med mig min lampa på fot som jag har tagit med ifrån mormor och morfars hus. Riktigt fin i guld såklart. Avslutade pappas dag med thé och mackor!

Idag kommer Mathilda och hämtar resväska plus att vi ska planera lite till för på onsdag förmiddag hoppar vi på planet!


Grattis pappa lite i efterskott, du är fantastisk! 

sista tentan termin 3, check...

...den kändes helt okej. Men jag säger som Sam skrev på facebook förut "Hej Lena och Lennart, jag behövde mer än 2 timmar och 30 minuter. Mvh Sam". Tiden gick alldeles för fort när läraren sa att det var en kvart kvar så fick jag lite panikkänsla och avsluta hela uppgiften så snabbt som möjligt. Skrev såklart allt man skulle och hoppas på det bästa. 

Imorgon hoppar jag på tåget ska bli riktigt mysigt med lite familjehäng innan jag och Mathilda drar till London ett par dagar. 

Nu ska jag hoppa i säng och hoppas att jag har packat ner allt inför helgen!

 

Om tio min...

...kommer en mäklare och värderar lägenheten. Han ringde och erbjöd gratis värdering. Varför inte liksom? Kul och vet om den har gått ner något i värde med tanke på den ekonomiska krisen eller kanske till och med upp något med tanke på att han ville komma och värdera för att Aspudden är ett eftertraktat område, folk vill tydligen bo här. Det känns riktigt bra. Speciellt så är min gata riktigt eftertraktad. Detta trodde jag inte när jag flyttade in. Men jag kan förstå med tanke på närheten till klippor och vatten. Det är ett lugnt och harmoniskt område jag bor i och jag trivs som fisken i vattnet.

Igår hade det ramlat ner en avi i postinkastet. Jag älskar paket speciellt när det är gratis paket.


(ursäkta dålig webcam)


Återkommer efter mäklarbesöket!

studera...

...tidigare i mitt liv har jag aldrig varit en plugghäst. Grundskolan gick jag ut med några MVG några VG resten G inget mer storslaget en så. Jag var inte superintresserad av skolan erkänner jag. Jag blev inte mer intresserad i gymnasiet heller. I gymnasiet stortrivdes jag med min klass iallafall och resorna vi gjordet tillsammans var fantastiska. Men när det kom till att plugga och betyg så var jag inget MVG-barn. Jag fick till och med mitt första IG i gymnasiet (Spanska steg 2, inget superviktigt enligt mig). Jag var helt enkelt inte intresserad av skolan just då.

Men det har verkligen förändrats sen jag själv fick välja vad jag ville plugga och började på Frans Scharatus Handelsinstitut. Jag sattsar på bra betyg nuförtiden min VG överväger utan tvekan mina G och det är jag sjukt stolt över. Att det ska kunna kännas såhär bra att plugga kunde jag aldrig tro när jag satt i skolbänken för några år sedan. Visst är man lite skoltrött då och då nu också MEN jag trivs och jag jobbar för bra betyg.

Jag får inte heller glömma att nämna mina klasskamrater som är helt j*vla amazing! Jag hade inte kunnat önskat mig bättre klasskamrater. Alla bidrar med något och får mig att le varje dag. Det är kul att gå till skolan bara för att träffa dessa underbara människor!

Imorgon kör vi terminens sista tenta! En tenta man inte kunnat plugga till mer än att ha lärt sig Världens berg/vulkaner, Asiens länder/huvudstäder och Sydamerikas länder/huvudstäder i skolans karprogram Settera! Den andra delen av tentan innehåller en hemlig destination. Ska bli sjukt spännande att se hur det är upplagt. Jag är iallafall taggad.


I am f**king good...

...ja det är jag verkligen jag satte ett VG på affärsjuridiktentan fyfasen vad stolt jag blir! 15 av 16 möjliga poäng!

Först firade jag med ett glas rött på Lilla hotell baren på Malmen med några klasskamrater. Sen har jag firat med en middag med min bästa pappa på Tiffanys! Underbara onsdag kan man säga. 

Måste även säga att terminens sista redovisning gick fantastiskt bra. Fick superbra feedback av lärarna även av en klasskompis. Det är jättekul att höra att man utvecklats och låter säker och bra när jag pratar inför hela klassen. 

Imorgon ger vi allt på tentan jag vill har mera höga betyg för jag tycker verkligen om att få dem!



 

update...

...systemkameran är nu beställd och är hos mig inom 1-5 arbetsdagar! HOPPAS HOPPAS att den är här innan vi drar oss till London nästa onsdag.

GODNATT !

fredags pics...

...jag slänger upp lite bilder ifrån fredagens festkväll






( bilder lånade av http://natashaanderlunda.blogg.se )

Jag ska skaffa mig en systemkamera jag också. Jag skulle faktiskt göra det alldeles nyss, alltså beställa en. Men självklart har jag den oturen med mig att hemsidan har problem och kan inte ta emot beställningar. Hoppas det löser sig fort vill ha med den till London såklart! Vi får se om det blir dålig kamera eller ny kamera som följer med till London.

Imorgon redovisningar, på torsdag tenta, på fredag ska vi lära oss Galileo sen hoppar jag på tåget mot Örebro!

Har haft finbesök ikväll av pappa! Bjöd han på lite middag snäll som jag är. Snäll som han är så hade han med sig en kasse med smått och gott i snacks, tacos och redbull så att jag har lite hemma. Världens bästa pappa!

Presenter är inhandlade så nu firar vi hela helgen!


I like plans...

...jag och Mathilda har en hel del planer. Vi har som sagt bokat in London Eys champagnepaket, vi ska försöka hinna med en musikal, vi ska till Madame Tussauds och kika på celebs, shoppa som tokar, slappna av med ett glas champagne på harrods, besöka British Museum och massa annat skoj. Vi ska helt enkelt göra Mathildas 24 års dag till den mest minnesvärda!


Det är måndag och jag längtar tills fredag...

...varför då? Jo, för det är pappas helg. Han fyller nämligen år och det ska firas för min pappa han är den mest fantastiska pappan man kan ha! Tar tåget hem vid lunchtid på fredag och stannar hela helgen. Jag tar med mig pappa hem till Stockholm sen på söndag för att fira han lite extra.



Hela familjen samlad till helgen (Adde också såklart), livet!

baby I´m back on the blog...

...ja, jag vet att jag har varit sjukt dålig på att blogga men nu är jag tillbaka för att stanna. Förra helgen spenderade jag i Örebro det var supermysigt och det blev en kalasbra lördag på Strömpis. Denna helg har jag varit här hemma i Stockholm barnvaktandet blandat med en riktigt sjukt bra utgång har varit det jag har haft för mig. Fredagens fest var toppen, skönt när det bara var "örebrofolk".

Har haft Mathilda här ikväll vi har käkat middag och kikat på Tre Kronor. Vi har även planerat lite inför Londonresan. Vi åker om tio dagar för att fira hennes födelsedag. Ikväll slog vi till med att köpa ett champagnepaket för London Eye. Så på hennes födelsedag ska vi åka London Eye blicka ut över hela London samtidigt som vi smuttar på Champagne. Hur mysigt låter inte det? Det kommer bli en intensiv men fantastisk weekend fylld av shopping, nöje, kultur och god mat.



RSS 2.0