Onödig fakta...

Nämn något som gjorde dig glad igår: Igår var jag inte så glad, låg hemma med migrän.
Vad gjorde du kl 08 imorse: Jag åt frukost framför Vakna med the Voice.
Vad gjorde du för 15 min sedan: Jag smsade med mamma.
Det sista du sa högt: Puss hej
Det senaste någon sa till dig: Men va kul, puss hej
Vad har du druckit idag: Äpplejuice, vatten och hallon/persika lättdryck.
Vad var det senaste du åt: Marinerad kycklingklubba i ugn, potatis crisscuts & soltorkadtomatsås. 
Vad var det senaste du köpte:
Om vi bortser från mat och dryck så var dét min jumpsuit från H&M.
Vad är det för färg på din ytterdörr: Den är mörkbrun.
Vad är det för väder hos dig nu: Nu är det mörkt, men innan jag kom hem var det lite sol och lagom varmt.
Godaste glassmaken: SIA lakrits/citron
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nej, tråkigt nog gör jag inte det.
Sover du tungt: Nja, ibland, ibland inte beror på trötthet och välmående.
Drömmer du mardrömmar: Ja, senast igår natt då drömde jag att jag var i Turkiet och en giftig röd spindel bet mig och jag fick en stor blod/vätskefylld. Sen fråga jag om den var farlig och då sa de att ett bett från den spindeln kunde döda en noshörning på stört. Hemsk dröm! Usch!
Trivs du med ditt jobb: Jag går i skolan, men där stortrivs jag! 
Favoritklädsel:
 Ett par jeans och en skön t-shirt med en kavaj. 
Favoritlåt just nu: Vanessa Falk - Private Party.  
Vad ser du om du tittar till höger: Två guldbuddhda statyer på mitt ena soffbord.
Vad gör dig glad just nu: Att det går så sjukt bra i skolan gör mig glad.
Vad ska du göra härnäst: Stänga av datorn, borsta tänderna och sova.
Höger eller vänsterhänt: Höger. 
Humör just nu:
 Glad, men skapligt trött.
Favoritgodis: Bubbliizz flaskor 
Kläder just nu: 
Skäms lite för att säga det, men min hello kitty pyjamas.
Sommarplaner: Jobba, London, Midsommar, kanske Gotland med A-M. 
Hur många kuddar sover du med: 5st kuddar, jag rullar runt mycket så alla kuddar är välbehövliga. 
Spelar du något instrument: Trummor, pyttelite piano (iallafall när jag var yngre) I wish att jag kunde spela gitarr och hade en reko röst.
Morgon eller nattmänniska: Absolut INTE morgonmänniska, så jag får säga nattmänniska. 
Vad är viktigast för dig:
Familjen, släkt & mat.
Är du kittlig: Inte överdrivet vill jag påstå.
Snarkar du: Inte vad jag har fått höra? 
Stjärntecken: Oxen. 
Äckligaste insekten:
Hade orm eller spindel varit insekt hade jag sagt det. Men jag får väl säga kackerlacka.
Längtar du mest efter just nu: Mamma, Pappa och Syster. Även sommaren såklart!



Mina härliga damer som var här på middag i fredags!


Jag kan inte rå för det...

...men han är sjukt snygg när han står i efterlyst och kommenterar.



Jens Lapidus

Riktigt bra låt...

...Vanessa Falk - Private Party


Eftersom jag har shopstop...

...så shoppar jag på låtsas. Det vill säga plockar ihop allt på nätet som jag skulle vilja ha och njuter för studen att det ligger i shoppingkorgen. Sen trycker jag på kryss och har varit riktigt ekonomisk. Dessa plagg åkte ner i korgen denna gång:


Armband från BikBok...


...sockersöt klänning från BikBok...


...blommiga skor från H&M...


...cool örnring från BikBok...


...leopard jumpsuit från BikBok, nej jag får inte nog av jumpsuits...


...helgalna skor, men jag fastna för dem ändå, från H&M...


...sköna jeansshorts till vardags från H&M...


...snygg blazer från BikBok...


...svarta ormskinnspumps från H&M.


H&M och BikBok är de affärer som funkar för oss studenter. Om ett år drygt så kan jag börja kika på alla kläder av alla olika sorters märken, det ser jag fram emot. Acne tillexempel är oemotståndligt även Gestuz, lite av kärlek till de märkena. Någon dag ska jag lägga upp mina favoriter därifrån trots att det är lite förbjudet för en student som mig.

Vilka var era favoriter av dessa plagg? Tell me! :D

Om syster säger att det är okej...

...då är det okej, jag har bestämt mig jag ska behålla min jumpsuit jag köpte. Visst jag behöver den inte, men jag vill ju ha den och det var ju inget dyrt plagg. Den är snygg som bara den plus att jag har suktat efter den sen jag såg den på en reklampelare på stan. Min snyggaste jumpsuit hittills. Kika får ni se.


superfin till vår/sommar med ett par converse till vardags, kanske ett par snygga pumps till festligheter.

17 000...

...ja precis 17 000 elabonnenter och jag står utan el här i Stockholmsområdet. Hoppas det löser sig snabbt blir mest orolig för kyl & frys varor.

Fortum nu får ni jobba jobba jobba....!!

Skoldagen idag...

...kändes jättebra. Vi kom grymt långt på fly & drive arbetet. Engelskan itineraryn, motevering & kalkylen är färdig, nu ska vi bara göra en PP på torsdag till presentationen på fredag. Studiebesöket på Clarions sammanfatting, done! Storstadsuppgift, London PM/Lathund klart och inlämnad på fronter. Shit det går som på räls här. Trots att det är en hel del kvar att göra främst alla presentationer. Ser INTE fram emot den presentationen vi har på fredag som ska hållas på engelska. Fy satan!

Efter skolan blev det ett träningspass på Zenit. Det blev att löpa intervaller, cykla och köra mina och Mathildas övningar. På Torsdags åker Mathilda till Sälen så resten av veckan ska jag träna själv. Men det ska nog gå bra.


galen helg resulterar i en trött dam...

...i torsdags kom July. Vi drack thé & käka mackor. På fredagen stack hon i väg på ansiktsbehandlig och annat kul. Jag begav mig hem till Mathilda för en mysig långfrukost tillsammans med henne. Verkligen super mysigt. Det blev en sväng på stan. Köpte en jumpsuit men får lämna tillbaka den för jag är utfattig även fast det bara handla om 149:- så är det pengar till mat istället. Man måste tänka som en student nu när jag för första gången bara fick studiebidrag/lån och inga andra pengar. Innan har jag fått lite extrapengar hit & dit. Hursomhelst, sen luncha vi för att sedan åka hem och fixa massa med middag, hårfärgning etc. Pappa var här mina kära bästa pappa <3! Han hade varit iväg och köpt en kyl/frys till mig. Är han inte bäst?!

Kvällen som skulle vara en lugn middag hemma med kanske en drink eller två vart en helgalen kväll med shots från alla håll och kanter. Från mig till Italiano Papá till hotellet och sist Solidaritet.

Denna vecka eller ska vi säga månad kör vi en månad med shopstop, inga äta/fika/dricka vin ute, inge alkohol alls. Jag ska ha en vit månad, med massor av träning (måste utnyttja kortet då det kostar apmycket) äta gott ska jag dock göra för att man ska alltid unna sig god mat.

Jag är super nöjd med hur Julia färga mitt hår, vart i stort sätt hur jag tänkte mig.



Jag har en släng av "sakna mamma & pappa sjukan" idag...hoppas jag får träffa dem snart.

A-M :)...

...imorgon får jag träffa Anna-Maria vi har inte setts på länge nu då hon varit bortrest och när hon kom hem åkte jag bort. Har saknat damen så imorgon för vi äta lite middag tillsammans med resten av mina damer. Jag ska tvinga i henne lite mintu shots tror jag! ;)


Middagsmys...

...Jag sitter här i soffan och väntar på mina kära July, hennes tåg skulle komma vid nio så jag springer väl ner till affären då och inhandlar lite thé och färskt bröd och något gott att han på mackan. Vi ska ha thé mys som ni kanske förstår. Sen möter jag upp henne vid tbanan. Jag ser fram emot massa tjejsnack med min vän.

Just planerar jag inför middagen imorgon med Mathilda, Anna-Maria, Julia och Jenny. Funderar på att göra det enkelt för oss med lite snittar och bubbel först och till varmrätt kött, potatisgratäng och sås. Avsluta med någon smaskig moussé antingen choklad eller typ passionsfrukt. Massa vin såklart ska vi ha.

Jag älskar att ha middagar med mina kära vänner. Det är så skönt att sitta ner äta gott och kunna ha en konversation och bara njuta.

Jag kan tänka mig att kvällen imorgon avslutas med några drinkar på stadens torg.

9-17...

...en hel arbetsdag kan man säga. Så länge har jag hållit på med städ, tvätt och rensning av garderob. Jag har stått på knä och handskurat badrums-och köksgolv. Jag har rensat alla mina garderober och sorterat i färgordning. En stor plastsopsäck med kläder har rensats bort. Jag har tvättat mina vinterjackor och hängt undan de. Jag har dammusigt hela casa del torsten. Dammtorkat överallt och även vattnat mina kära orkideér. Nu är det ordning och reda och pengar på fredag.

Nu kanske jag ska unna mig ett bad efter allt detta slit, eller vad säger ni?

 

Långhelg...

...idag gick jag på långhelg. Är ledig tor-sön, hur underbart är inte det?

Jag har haft en underbar dag inte nog med att vädret var fantatiskt igen, jag fick tillbaka tentaresultat på exceltenta i datakunskap 62 av 64 möjliga dvs VG, hell yeah! Jag blir även lika glad för vartenda öre jag slipper betala tillbaka när deklarationen kommer och jag fick besked att jag få tillbaka ett par tusen, hur underbart? Jag har fått umgåtts med underbara Sara också. Först blev det en fika på John Chris sen förflyttade vi oss till Sergel Plazas hotell bar för ett varsitt glas vin. Alltid lika mysigt att bara sitta och tjitttjatta med Sara.

Som sagt imorgon är jag ledig så då ska jag inleda dagen med tvättning och städning så man kan njuta av resterande av ledigheten sen. Efter lunch ska jag träffa kusin och lilla vilde Ville för lite kvalitétid. Bäst av allt imorgon kväll kommer July min July, fantastiskt! Då blir det thé och massa mys i soffan framför tvn.

Det är något problem med att ladda upp bilder så det blir ett färglöst inlägg. tyvärr!

Soliga härliga dag...

...Idag njuter jag, nu ska jag ut i solen en sväng innan det är barnvaktsdags! Nu är det bara två dagar kvar tills Julia kommer det ser jag fram emot vi ska mysa, färga hår & umgås massor! Vilken härlig helg jag har att se fram emot! <3

blek och trött...

...när jag ser bilder sen i lördags så känner jag mig blek, trött och tråkig. Jag skulle behöva en solsemester så jag fick lite färg på kroppen och ansiktet (jag vägrar fortfarande solarium, men snart kanske jag måste?). En riktig hemsk utväxt har smugit sig på, nästan så man känner sig lite tunnhårig för botten är så ljus att man knappt ser den ordentligt. Jag måste sluta med jeans när jag går ut för känner mig dötråkig. Nu när jag kan måste jag dra på mig ett par lite mer läckra klackar.



Okej nu vart det en totalsågning av mig själv, men hey jag är glad ändå.

shoes...

...jag har lite högklackatsug nu eftersom mitt knä verkar vara bra nu. Så här kommer några favoriter:


till en vit eller svart klänning vore denna färgklick snygg...


Underbara till sommaren funkar till en rad olika outfits...


Ett par ljusa skor måste man ju ha i garderoben till vår/sommar...


Dessa Acne skapelser är fantastiska dock inte till sommaren, men skulle funka nu innan värmen kommer.

Saturday oh saturday...

...Min lördagkväll började med en flaska bubbel hemma hos Natta där även Lotten, Martina, Sofie och Bella höll till. Vi hade super trevligt massa tjejsnack, lite dans och en hel del skratt. Lite så en förfest ska se ut. Efter en flaska bubbel var det dags att röra sig ut och destination ett blev loungen i ungefär 10 minuter. Sen blev destination två Ritz. Jag hade en super trevlig kväll träffa massa vänner och bekanta jag inte sett på länge. Min kära Hannah var där och vi drog en dans eller två kanske tre och hade lika trevligt som vi brukar. Jag stötte även på en gammal bekant som sökt in på polishögskolan så jag håller tummarna för S att det går bra eftersom mina drömmar inte riktigt slog in, jag fick ändra bana totalt. Men sånt är livet ibland. Efte en utekväll somna jag i Hannahs säng på två minuter, vi kan prata om trött tjej. Här kommer några bilder...











Min fredags kväll...

...var som sagt super mysig med hemmagjord pizza och rött vin tillsammans med min familj. Ni ska få njuta av några bilder på alla godsaker.


ska man baka pizza då ska man ha stor plats...

Ena pizzans innehåll blev italiensk salami, champinjoner, kalamataoliver & riven mozzarella.

Pizza nr 2 blev en chevré, rödlök, pinjenötter, honung och ruccola pizza, jag är frälst!

Det obligatoriska glaset "laga-mat-vin"...

Maten var uppskattad av alla så jag var supernöjd...

Till efterrätt blev det en exotiskfruktsallad med tripel sec grädde

Hur kan man inte älska mat?!

På fredag...

...så ska July fixa mitt hår äntligen, jag har en vision om att ha i samma färgskala som Drew Barrymore!






Jag vill nu nu nu! Jag hoppas det går vägen nu!

Jag får inte nog...

...av allt nytt som dyker upp på H&M hela tiden. Jag bjuder på ett till bildregn på vad jag vill ha. Åh varför är jag student och inte en bra betald anställd som kunde shoppa allt jag ville?


Denna har jag redan i leopard hur fint skulle det inte vara till våren med denna?


Jag vill bara ha klänning denna vår och sommar, kort som lång...


Denna jumpsuit är to die for!


Färgen och formen på detta linne är fantastiskt.


I sommar känner jag för lite bohem stil..


magisk!


Denna kreation är också magisk!


Hur fin?!




kalas fina och mitt knä mår ju bättre så why not?


Tänk med ett bälte och när man har knallbrun?


Om det var några andra som var sugna på att köpa namnsdagspresent till mig också så här är ett utbud av vad ni kan köpa ;) haha

Min namnsdag idag...

...jag får frågan jämt om vi firar. Kanske inte med tårta och sånt men en present eller två brukar jag få. Så har det varit sen barnsben. Hursomhelst köpte jag två presenter till mig själv, fick tre av mamma och pappa och en av syster & pojkvän (det var även för de var hembjuda till oss igår).



Halsbandet och ringen köpte jag till mig själv ifrån H&M för att det riktigt klia i fingrarna när jag såg de.


Dessa två böcker och ett rött super fint nagellack fick jag av mamma och pappa.


En flaska Chapel Hill (mousserat vin) fick jag av syster och pojkvän.

Kalla mig bortskämd eller vad ni vill, jag trivs och hur kul är det inte att få presenter en helt vanlig dag (inte julafton & inte födelsedag) det är ju de presenter som uppskattas mest, visst?

Jag och syster tyckte mamma och pappa var värda en varsin present också igår så vi köpte en svart tröja till pappa och ett coconut body butter till mamma, det är de värda!

Italiano night...

...vart en italiensk inspirerad middag. Gjorde hemmagjorda pizzor, drack rödvin och umgicks hela familjen. Lite så jag trivs som bäst. Bilder kommer upp på den goda middagen på söndag för jag glömde kamera sladd hemma i Sthlm.

Väl när Anna-Maria kommit hem från Ramundsberget åkte jag till Örebro, surt. Får träffa henne i veckan som kommer.

Varit och hälsat på Emma & Christian idag. Vilken glad liten juvel! Så söt! Tack för det goda fikat vi fick också. Ni är underbara!

Jag köpte en ring & ett halsband idag, fantastiskt fina. Fick ett nagellack och två böcker av mamma & pappa också i namnsdagspresent (imorgon är min dag). Jag fick även en flaska bubbel av Adde & Syster för jag bjöd på middag. Smaskigt!

Godnatt mina kära!

I Örebro...

...är här nu vi får se hur pass med tid jag får över till bloggning. Annars är jag tillbaka på söndag.

Kärlek i massor !

Dag 30...

...10 dödssynder:

Jag hade suttit här och skrivit en lista på dödsynder. Men sen kom jag på att jag är inte rätt person att avgöra vad som är en dödssynd. Därför tänker jag avsluta denna lista med att säga skål till er alla er där ute och hoppas ni har fått veta något roligt och intressant om mig som ni inte redan visste.

All kärlek till er !


Jag måste sluta...

...leva lyxliv. Jag är förfasen student. Jag har inte råd att äta ute ändå gör jag det minst en gång i veckan förra veckan var det RAW denna vecka en middag på Jensens med förrätt och vin till det. Jag borde leva på nudlar och vatten inte vin och smaskig restaurang mat. 

Från och med nu gör jag en deal med mig själv: Ett restaurangbesök i månanden max inte mer! 

Iallafall tills jag skaffar mig ett extrajobb så jag tjänar in lite mer riksdaler till mitt huhåll! 

Dag 29...

...Det här ska jag bli när jag blir stor:

Nöjd med mig själv och det jag har åstadkommit i mitt liv. Det är det viktigaste. Mer än så har jag inte att skriva om vad jag vill bli när jag blir stor.


Dag 28...

...Saker jag saknar:

När jag bodde i Örebro fanns det ingenting jag saknade. Men sen jag flytta hit till Stockholm så saknar jag såklart mamma, pappa och syster en hel del. Från att kunna gå hem till syster på 5 minuter eller åka hem till mamma & pappa på 15 minuter till att planera in när jag ska kunna besöka de är en stor skillnad. Självklart klarar jag mig bra men ibland är det tungt när man bara känner för att umgås. Men det tar två timmar att åka hem, jag bor ju inte på andra sidan jordklotet.

Självklart saknar jag min mormor massor. Att kunna ringa hem till henne och berätta saker som har hänt i mitt liv. Visa saker för henne som jag shoppat då hon var lika skor,kläder & väsktokig som jag är. Kunna sitta och ta en kopp kaffe eller en dricka vid hennes köksbord och bara prata om framtiden och om för i tiden. Allt roligt hon berättat om mammas barn/ungdom.

Det jag saknar med Örebro är att det är nära till allt. Nu när jag skulle vilja besöka morfar varje dag när han bor ensam så går inte det för jag bor här. Det är tur att mina kära familj gör det så att morfar slipper vara själv hela tiden. Min morfar han är bra han. Min framtida karl ska vara en blanding av min morfar och min pappa två helt olika personligheter, två helt fantastiska personligheter.

Kärlek till nära och kära!

Dag 27...

...Min favoritplats:

Jag måste säga att min absoluta favoritplats är hemma hos mamma & pappa på landet. Där har man inga krav på sig. Man kan se ut hur man vill. Sova hur länge man vill. Få god mat lagad åt sig. Tvätten blir tvättad. Det bästa är att man får umgås med sina närmaste.

Mitt barndomshem, mitt vita hus är min favoritplats.

Nästa gång jag åker hem ska jag ta ett kort på det vita huset så ska ni få se min absoluta favoritplats.

På onsdag är det dags för dag 30, den sista i denna långa lista!

Söndag...

...Ännu en vecka har nått sitt slut. Mamma och jag har haft en toppen helg med massa god mat, dryck och gott. En hel del shopping har vi klarat av också. Var och vinkade av mamma på centralen förut. Det var lite tråkigt, helst hade jag sett att hon stanna en vecka till. Jag föreslog att hon skulle sjukanmäla sig från jobbet men det gick inte hem. Men åker nog snart hem igen och då får jag ju träffa henne ingen och pappa, syster och morfar. Sakner de tre en anning också, det var ett tag sedan jag såg de.

Nu tänkte jag visa er vad jag har shoppat för härligt ihelgen:


Tygkasse från H&M som jag tänkte ha skolböcker i. Köpte den för att den del av pengarna går till UNICEF.


Magkort topp från H&M, kärlek vid första ögonkastet.


Supersöt rosa kjol med blommor på, till vår/sommar blir den toppen.


Nya springskor jag kan ha när jag springer/promenerar framåt våren från Intersport.


Stickat linne från H&M både skönt & snyggt.


Neutrala Jeans från H&M. Hade dåligt med jeans i min garderob så fick bli ett par.


Ett linne från H&M som jag tänkte träna i. Så som gubben ser ut så ska jag känna mig när jag tränat klart.


Solglasögonen från H&M vart mina också.

Shopping...

...jag har shoppat en hel del snyggt igår & idag. Imorgon slänger jag in bilder på allt underbart jag köpt.

Nu ska jag och mamma sticka iväg till kusin Jessica för middag!

PUSSS!

Dag 26...

...Mina rädslor:

Jag är inte en person som är rädd för så mycket. Men de få saker jag är rädd för är att förlora mina nära & kära. På senaste tiden har jag blivit extremt rädd för ormar. Var en meter ifrån en i Thailand i vintras (visst en man höll i den) och jag höll på att få panik. Usch ormar är äckliga djur. Varför finns dem?

Ursäkta min dåliga uppdatering ihelgen men mina kära mamma är här och all min tid går till henne. Hon är bäst. Kärlek till er alla. Åter på Söndag kväll.


Dag 25...

...Det här är jag bra på:

Jag tycker inte om att sitta och skryta om mig själv, det är inte riktigt min grej. Men något jag är bra på är att laga mat. Det tycker jag är roligt också. Jag tror att saker man tycker är roligt blir man automatiskt bättre på. Kanske inte ett proffs men ändå bättre en sämst. Jag lägger häldre ner lite mer pengar på bra god mat än att snålar med pengarna och lägger de på shopping eller något liknande.

Shopping är iofs en annan sak jag är bra på. Igår tillexempel köpte jag nya springskor och solglasögon och idag fortsätter shoppandet. Så nu har jag tyvärr inte tid längre, måste sätta på ett ansikte och sen ta med mig mamma och åka in till stan.

Hoppas ni alla kära har det bra. All kärlek till Pappa & Ullis som inte är här <3

En klänning & ett par skor...

...på min önskelista står just nu:


Acne, Track


Ted Baker, Klänning

Jag har namnsdag snart, någon?

Dag 24...

...Det här får mig att gråta:



Vi kan ju börja med att prata om vad som får mig att gråta glädjetårar. Lyckliga slut i tvserier eller filmer får mig att fälla en och en annan tår. När de som älskar varandra lyckas få varandra. När ett barn återser sina föräldrar. När någon svårtsjuk blir frisk. Eller när någon hjälper någon som har det jobbigt. Sådana lyckliga slut.

En annan sak som får mig att gråta av glädje är bröllop. De är så fina. Två individer visar sin kärlek öppet. De visar att det finns hopp om lycklig kärlek. Fina kärleksförklaringar med fina ord sägs.

 

Då ska vi tala om något mindre roligt, vad som får mig att gråta av sorg. Först och absolut främst är begravningar. Trots att de är så otroligt fina och man får chans till ett avslut så är man ledsen. När man hör klockorna i tornet slå, när prästen berätta om hur personen var när han/hon var i livet det är svårt att höra utan att fälla tårar. En begravning är det sista man vill behöva gå på när det kommer till ens nära och kära.



En mindre jobbig sak men som trots allt får mig att gråta av sorg är även här tvserier och filmer. När det slutar illa. När någon dör, när någon blir svårt sjuk och lider. Men det absolut svåraste är när folk ska ta förväl av varandra. Det gör ont i hela mig. Jag vet själv hur jag stod och grät när jag skulle ta farväl av Malin och Joline första gången de skulle göra en backpackerresa.


Imorgon kommer Mamma...

...gud vad jag längtar att äntligen få lite mamma-tid. Hon kommer vi elva snåret då ska vi åka hem & slänga in väskan. Sen upp på stan för lite lunch sen möte på västindienspecialisten. Lite shopping kanske? Till kvällen har jag bokat bord på Italiano för en middag. På lördag blir det mer shopping och färgning av hår. Sen blir det mysmiddag hemma hos kusin Jessica.

Mamma förtjänar det bästa så jag köpte frukost som hon tycker om


(skagenröra tycker jag inte alls om, men det gör mamma)



självklart krävs det lite tilltugg om vi ska dricka något gott också.

Ska bli sjukt roligt att mamma kommer. Kärlek till mamma!

När jag köper...

...antingen en villa med stor altan eller en stor fet lägenhet som kräver mycket inredning så är den här möbeln den första att inhandla då jag älskat buddhainspirerad inredning:



Fatta va mysigt att antingen ha det som myshörna på en altan eller i en stor lägenhet. Ett krypin där man kan sitta och filosfiera för sig själv.

Ny favorit..

...igår så bestämde jag och Sara oss för att gå ut och käka middag vi orka helt enkelt inte laga iordning något själva och jag är sjukt glad att vi var så lata för vi båda har nu hittat vår favorit restaurang i Stockholm. På St:Eriksplan ligger den och heter Raw Sushi & Grill. Här finns ett utbud för både den som gillar Sushi och Grillat kött, kyckling, fisk osv. Vi ville äta Sushi men ingen av oss gillar fisk speciellt mycket. Så vi hitta en helt fantastiskt Sushirätt som innehöll friterad kyckling. Den är att rekommendera. Precis som vanliga Sushirullar fast med kyckling istället för fisk. Efter maten så beställde vi in en cocktail istället för en dessert. Den smaka gudomligt Hallon/Choklad. Eftersom det var fettisdagen igår också bjöd de på en semla. Hur mumsigt var inte det?

Vi hade en fantastiskt rolig tisdagkväll när vi skratta åt varandra efter några glas vi då vi måste sett ganska roliga ut med pinnarna. Men ett gott skratt förlänger livet. Speciellt på en helt vanlig vardag.





Syster yster hit ska vi gå nästa gång du kommer och hälsar på, du kommer att älska det!

Dag 23...

...Mitt hem:

Det har jag redan visat för er som läser min blogg. Men för er som missa det så bor jag i en 1½ i Söderort. Här trivs jag i min vitmålade lägenhet. Med min underbara bäddsoffa som jag i stortsätt bor i. Jag sover här, jag kollar på tv här, jag äter min mat här, jag sitter i den och bloggar också. Jaa allt! Jag har ett underbart badkar där jag spenderar en hel del tid också. Fast jag kan inte påstå att jag är en "långbadare". Det blir mest snabba bad för jag lyckas alltid häva i för varmt vatten. Mitt köksbord+stolarna är lite av favoriter i hemmet för de både är snygga och praktiska. Svart är det också. I färger kan man säga att mitt hem är vitt, guld, beige, brunt och svart. Ganska neutralt och minimalistiskt.  Det som sticker ut i färg här är nog mitt rosa playstation som jag har istället för DVDspelare, den tar inte så stor plats och den går lika bra att kolla film på. Jag har en liten köksvrå som är precis lagom för mig.

Jag kan inget annat än att säga att jag stortrivs i min lilla lägenhet. Precis sådär lagom stor för mig. Inte sådär stor som min lägenhet i Örebro var, då kände man sig lite ensam nästan så att man kunde gå vilse om kvällarna. Skämt o sido. Jag trivs det är det viktigaste.



Tisdagsmiddag...

...nu mina hjärtan ska jag sticka iväg på middag med Sara. Vi ska äta på Raw Sushi & Grill. Vi hörs imorgon.



Vårkänslor...

...jag älskar att solen lyser så fint. Nu vill jag bara att den sista snön och isen försvinner. Jag väntar på grön gräsmatta och gröna knoppar i träden. Medans jag väntar på det här så slänger jag upp lite mer vår&sommar favoriter från H&M:













Jag säger som Queen sa "I want it all"...

Tisdag...

...idag har jag en dag hemma. Jag har städat köks/mat-delen eftersom kära mamma kommer på fredag då ska det vara skinande rent. Jag försöker iofs alltid ha skinande rent. Men när man bor själv så händer det ibland att det ligger lite kläder här och var & att soffan är utbäddad hela tiden. Men vad gör det ? Jag trivs! Hur somhelst vill jag ju att mamma ska trivas också. Så idag var det som sagt köks/mat-delen. Imorgon så ska jag träna efter skolan så hinner inte med så mycket städning. På torsdag blir det tvättdags och så städar vi resten av lägenheten då också.

Ikväll ska jag hem till Sara för middag med henne och Mathilda. Supermysigt ska det bli, dock blir det ingen sen kväll för mig eftersom jag har Amadeus-tenta imorgonbitti. Men det känns bra, precis som förra gången. Då fick jag 89,5 poäng av 93 möjliga. Men man vet aldrig, men jag sattsar högt denna gång också.



En familjemiddag hade ju inte suttit fel, det var för längesedan nu. Måste boka in en resa till Örebro snart. Men ihelgen får jag äta middag med mamma hela helgen. <3

Dag 22...

...Det här upprör mig:

Saker och ting kan uppröra en på olika sätt. Man kan bli upprörd/arg eller upprörd/ledsen. Jag tänkte berätta om två olika saker som gör mig upprörd på de två sättena.

Jag blir upprörd/arg på människor som våldtar. Man förstör ett helt liv. Inte bara för stunden utan för hela livet. En människa kommer få bära med sig hela livet att han/hon blivit påtvingad något han/hon inte var med på. Ännu värre tycker jag att sexuellt utnyttjande av barn är. Usch hur kan man ge sig på ett hjälplöst barn? Det finns bara ett sätt att straffa dessa idioter som utövar de här hemska aktiviteterna. Skär av deras käraste ägodel först och främst sen är det dödsstraff. Ingen tvekan! De är inte värdiga ett liv överhuvudtaget.

Jag blir upprörd/ledsen när någon i min närhet går bort som har funnits där en längre tid. Jag blir även upprörd/ledsen & arg när jag vet hur mycket skitsnack som pågår därute i världen, närmre än du tror. Man ska vara uppmärksam vem man delar med sig sina djupaste hemligheter med och vem man litar på. 

Ännu en toppen lördag...

...Jag tog min flaska vin och begav mig till Bella och Jonas. Där blev det att pimpla vin och sen fick vi vara klädsmakråd åt Bella. Efter många om och men fick hon på sig en super snygg outfit. Efter att ha sett en lite del av den damens garderob så vill jag shoppa massor.

Hursomhelst när kläder var på, sminket bra och håret klart så tog vi en taxi till Le Rouge och mötte upp lite av Jonas vänner. Drack en drink och sen tog vi en taxi till Papás. Super mysigt italienskt ställe. Bokade ett bord tills på fredag till mig och mamma så dit ska jag åter. Riktigt trevlig personal. Efter en drink där var det dags att åka vidare till Collage. Där vart det Champagne och Fireball & Drink. Vi avslutade kvällen på Rose. Sjukt bra ställe. Efter lite dans, drinkar och träff med ett känt ansikte (vilket jag inte fatta, Bella berätta) så var det dags att åka hem till min säng och sova. 

Men gud så trevligt jag hade tack alla fantastiska människor som gjorde min kväll, speciellt Bella.

 







Grattis dubbelt upp...

...Ja idag får jag säga grattis två gånger.

Jag vill först och främst säga grattis till min fantastiska storasyster som fyller 26 år idag. Jag hoppas hon får en magisk måndag med massa god mat, fina presenter och fin sång. Jag är lite ledsen att jag inte kan vara med och fira men jag ska hitta på en fantastisk present och fira henne så fort vi får tillfälle att ses. Annars får jag skicka med mamma en present hem på söndag. Min syster är värd de allra finaste presenterna i världen.


GRATTIS !

Sen vill jag passa på att säga grattis till mig själv också. Idag var jag på intervju för en praktikplats jag har sökt. Riktigt härliga människor som jobbar där. Ser fram emot att få komma dit och praktisera vecka 17 och 6 veckor framåt. Så som sagt Grattis till mig själv för att jag fick praktikplatsen på Wondercruises.



Jag firar båda händelserna med Trocadero och en wienerpecan.

Dag 21...

...Mina dåliga sidor:

Jag har svårt att säga nej. Jag tar oftast på mig för mycket uppgifter. Detta kan dock bero på att jag vill att allt ska göras på en gång. Tycker inte om att ha något eftersläpandes. Men det kan lätt leda till stress.

Jag lyssnar häldre på andras problem och håller mina egna problem för mig själv. Det har jag gjort sen jag var yngre. Tyst som en mussla som man brukar säga. Ibland måste man prata av sig för att inte koka över, det är en sak att jobba på.

Egentligen borde jag ha bett någon i min familj att svara på denna fråga, men det blir svårt då det bor ett X antal mil härifrån. Jag tror inte man riktigt har koll på alla sina dåliga sidor. Man vill nog helst inte inse sina dåliga sidor. Men har man inga dåliga sidor har man inget att jobba på och förbättra.



Dag 20...

...Mina förebilder:


Mamma och Pappa utan tvekan!

Lördagen...

...har bestått av en fika med latte och mandelkubb. En lång, mysig promenad runt Djurgården med min kära vän Anna-Maria. En sen tacolunch följt av en tupplur.

Nu ska jag börja med att sätta på lite smink på mitt ansikte försöka välja ut något roligt ur garderoben. Sen ska jag dra på mig mitt partysmile och bege mig till Bella för lite nya äventyr.


Dag 19...

...Detta ångrar jag:

Jag ångrar ingenting jag har gjort. Man ska aldrig göra någonting man senare kommer att ångra. Alla tatueringar jag har gjort tycker jag fortfarande om. Jag har haft piercingar men tagit ut de, inte för att jag ångrar de utan för att jag har vuxit upp. Man måste få vara barn/ungdom en tid i livet utan att bli påskyndad. Alla resor jag har gjort har varit toppen och jag ångrar ingen. Mitt gymnasieval ångrar jag inte alls. Det finns inga saker jag ångrar hur mycket jag än försöker komma på något.

Det kan beror på att jag alltid har tänkt efter först och agerat sen. 


Dag 18...

...jag ber om ursäkt för att dag 18 inte kom igår. Jag var barnvakt åt en sjuk lite plutt och hade inte tillgång till dator. Så tji fick jag för att jag skrev att jag var så duktig med att skriva varje dag. Hursomhelst här kommer dag 18.

Ett pinsamt ögonblick:
Jag har verkligen suttit och tänkt efter på alla gånger man har gjort något pinsamt och sagt "fy vad pinsamt" men jag kan verkligen inte komma på något pinsamt. Eller jag antar att det var lite pinsamt att jag råkade hälla rödvin på min gamla flörts kompis chinos. Men jag minns inte det och det man inte minns det har man inte gjort som man brukar säga.

Kort och gott!

Kärleeek !

Dag 17...

...Barndomsminnen:

Mina bästa barndomsminnen har mina föräldrar gett mig. Genom att varje sommar när jag var lite packade de in husvagnen full med kläder och leksaker. Sen bilade de ner till Italien med två bråkiga syskon i baksätet. Hela familjen spenderade cirka en månad på världens mysigaste camping. Stranden, poolen, restaurangen, glass, marknad vi bara myste ihop familjen.

Även alla jular tillsammans med släkten är fantastiska minnen!

Kärlek till mina föräldrar som har gett mig den bästa barndomen föräldrar kan ge ett barn.

Inom ett år...

...ska jag ha besökt tre platser jag valt ut. En har jag varit på innan två är helt nya. Gissa vilka platser det är?








Godmorgon torsdag...

...sitter i skolan och börjar om sisådär 10 minuter. Tänkte bara nämna för er att jag har blivit tokkär i två låtar. Kan inte riktigt sluta lyssna på de. Denna fantastiska röst för denna lilla pojk, fantastiskt!

Ulrik Munther - Boys don´t cry
Ulrik Munther - Life



Lyssna och njut!

Dag 16...

...Första Kyssen:

Jag minns inte vad han heter men det första riktiga kyssen fick jag utav han utanför hagagården. Det var väl inte mycket att minnas eftersom jag inte ens minns hans namn. Det kan alltså inte ha varit speciellt alls.
Efter det har jag kysst många grodor men aldrig hittat min prins. Men jag trivs som singel även fast det kan bli lite ensamt ibland. Det kommer när det kommer. Jag har inte bråttom.


Vi hade en trevlig lördagkväll...

...Ja det hade vi!





Tack Bella för en trevlig kväll :)


H&M favoriter just nu...


den här blå kreationen skulle vara pricket över i:et en sensommarkväll.


Supercoola, dessa till våren vore inte fyskam.


Vårjacka deluxe.


Dessa härligheter skulle jag bo i hela sommaren.


Till en picknick i sommar med vita converse vore ljuvligt.


En kamelfärgad mockaskjorta skulle hänga fint i garderoben.


För tillfället är det dåligt med jeans i min garderob så dessa skulle behövas.

Jag valde helt fel vecka...

...att ha nyttiga veckan på. Hur tänkte jag? Vi har Amadeus vecka nu som jag nämnt tidigare. Då sitter vi framför en dator från 09:00-17:00 varje dag i en vecka och matar på med massa ny kunskap. Trodde jag seriöst att jag skulle klara mig utan socker? Utan bra lagad mat? Två dagar i rad har jag ätit sallad till lunch och soppa till middag. Det ger inte den energin man behöver för att klara av denna vecka.

Så nu ska jag laga en pasta med baconsås som jag kan ha till matlåda så man får i sig ordentlig mat så jag orkar.
Och JA! Jag måste erkänna jag sitter här och gömmer mig bakom godispåsen som blev kvar efter helgen. Men heey jag erkänner det iallafall.



Vi få helt enkelt köra nyttiga veckan en annan vecka när det inte är så körigt i skolan. När man behöver ordentligt med energi.

Dag 15...

...Mina Drömmar:

Min dröm är att jag kommer att jobba med något jag verkligen brinner för och tjänar bra pengar på. Jag vill hitta någon att dela mitt liv med som är helt fantastisk. Vi ska bilda en familj, köpa hus utomlands, vi ska resa mycket och bara njuta av livet.

Jag tycker det är det viktigaste iallafall just nu.


RSS 2.0